Νέος χώρος για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά!

moralis giannopoulos

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Κώστα Γιαννόπουλο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στήριξη στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε από τον κ. Γιαννόπουλο για τον νέο χώρο που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επικυρωθεί η συνεργασία τους με την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο και θα οριστικοποιηθεί, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε η κα Στέλλα Κοσμά, από το Τμήμα Εθελοντισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή συνεργασία του Δήμου Πειραιά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιήσει από κοινού, μια σειρά σημαντικών δράσεων.
Ο κ. Μώραλης τόνισε, ότι στόχος του Δήμου δεν είναι μόνο να φιλοξενεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά, αλλά να πραγματοποιούν συνέργειες για την υποστήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης, υπογράμμισε: «Συζητήσαμε την υπογραφή ενός πολυεπίπεδου Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο θα οριστικοποιηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και με το οποίο ο Δήμος θα μπορέσει να συμβάλει, μεταξύ άλλων, στις ενέργειες του Χαμόγελου του Παιδιού ως προς τις εξαφανίσεις παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο έχει 25ετή λειτουργία και έχει καταστεί πλέον στη συνείδηση όλων των πολιτών ως ένας Οργανισμός με πολύ μεγάλη προσφορά».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι συζήτησε με τον Δήμαρχο για τη λειτουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», στον Πειραιά σε φυσικό χώρο, σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός θέτει στη διάθεση του Δήμου, το σύνολο των υπηρεσιών για το παιδί.
«Σκοπός του Χαμόγελου του Παιδιού είναι να λειτουργούν καλά οι θεσμοί, καθώς επίσης και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα εξαφανίσεων με τη Δημοτική Αστυνομία και με αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Τόνισε επίσης, ότι ο χώρος του Χαμόγελου του Παιδιού, στον Πειραιά υποδέχεται παιδιά και οικογένειες που χρήζουν βοήθειας, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και των πιο μακρινών νησιών. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τη συζήτηση αναφορικά με το Σύμφωνο Συνεργασίας, προκειμένου - όπως είπε – να καταγραφεί η συνεργασία με τον Δήμο για το «πώς μπορούμε να κινηθούμε στην καθημερινότητα και στην προσπάθεια να είμαστε 24 ώρες, κοντά σε κάθε παιδί που κινδυνεύει».

 

eep logo