Κηδεύτηκε ο Πειραιώτης καθηγητής Θανάσης Δαμαλίδης

damalidis couple

Θύμα τροχαίου ο επί σαράντα χρόνια μαθηματικός του Saint Paul

Με βαθύτατη οδύνη, η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιώς Άγιος Παύλος και ο Σύλλογος των Αποφοίτων, αποχαιρέτισαν τον επί σαράντα χρονια Πειραιώτη καθηγητή της Σχολής Θανάση Δαμαλίδη, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο τραυματίσθηκε σοβαρά η συνεπιβαίνουσα σύζυγός του.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό Ναό Ταξιαρχών, στον Κορυδαλλό, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη π. Μεθοδίου, καθηγητού της Σχολής.

Ο Θανάσης Δαμαλίδης, μαθηματικός και άριστος παιδαγωγός, εργάσθηκε στην Σχολή από το 1968 μέχρι την συνταξιοδότησή του. Υπηρξε φίλος των μαθητών, φανατικός σπόρτσμαν και μέλος του Συλλογου Αποφοίτων, απόφοιτος και ο ίδιος του St. Paul.

Την Σχολή εκπροσώπησε ο διευθυντής Αντώνης Ρηγούτσος και τον Σύλλογο ο επίτιμος πρόεδρος Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο τ. αντιπρόεδρος και γεν. γραμματέας Δημήτρης Καπράνος, ο τ. γεν. γραμματέας Κυριάκος Κιολέογλου, ο τ. Ταμίας Δημ. Πετρόχειλος. Παρόντες και οι π. Καθηγητες της σχολης Ε. Μπενέκος και Θ. Μανουσαρίδης. Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του Επίτιμου Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) ναυάρχου ε.α Ευθύμιου Μητρόπουλου, παλαιού συμμαθητή του εκλιπόντος και επιφανούς μέλους του Συλλόγου Αποφοίτων.

(Στη φωτογραφία ο Θανάσης Δαμαλίδης με την συζυγό του)

eep logo