Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ

hsap hlektrikos

Aναστολή στάσης εργασίας

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο Τραμ με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό) μετά την απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων να αναστείλουν την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων για αναστολή της τρίωρης στάσης εργασίας (2- 5μ.μ.) της Πέμπτης 15/10/2020

Μοναδικός σκοπός και στόχος των εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών είναι η ασφαλής, γρήγορη, αξιόπιστη και φθηνή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Αποδεικνύουμε τα παραπάνω εκτελώντας, με αυταπάρνηση την εργασία μας, που αποτελεί κοινωνικό έργο, 365 μέρες τον χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα κι εν μέσω υγειονομικής κρίσης, χωρίς να διακόψουμε ούτε για 1 λεπτό.
Οι κινητοποιήσεις μας αφορούσαν αποκλειστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου, σε συνάρτηση με θέματα που έχουν προκύψει από τη πανδημία του covid 19 και τα νέα δεδομένα, ώστε να μπορεί, απρόσκοπτα, τώρα και στο μέλλον, η ΣΤΑ.ΣΥ να παρέχει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση στους επιβάτες της.
Μετά από την ανακοίνωση της κινητοποίησης, σε διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία της εταιρίας κατόπιν συνεννοήσεως της με το αρμόδιο υπουργείο, μας δόθηκαν γραπτά χρονοδιαγράμματα των προσλήψεων νέου τακτικού και μόνιμου προσωπικού, για την προμήθεια νέου τροχαίου υλικού και ανταλλακτικών καθώς και για επιπλέον ενέργειες, που να θα γίνουν για τη θωράκιση της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων.
Για τους παραπάνω λόγους, δείχνοντας καλή πίστη, αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας που είχαν εξαγγελθεί για 15/10/2020. Όμως, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις και για να παραμείνουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του επιβάτη, ως κοινωνικό αγαθό.

 

eep logo