Ολοκληρώθηκε ο 6ος διαγωνισμός bluegrowth του Δήμου Πειραιά!

bluegrowth 190920

Χορηγοί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιέ, η Optima Bank και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 6ος διαγωνισμός bluegrowth του Δήμου Πειραιά, για την καινοτομία και την γαλάζια ανάπτυξη, που φέτος διοργανώθηκε σε συνεργασία και υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Πειραια. Παραδοθηκαν τα βραβεία στις δυο πρώτες ομάδες που επελέγησαν απο την κριτική επιτροπή και στην τρίτη, που επελέγη απο το κοινό, σε σύνολο οκτώ ομάδων που συμμετείχαν τελικά στον διαγωνισμό.

karydis bluegrowth

Πάνω απο 600 άτομα παρακολούθησαν λόγω covit-19, διαδυκτιακά την εκδήλωση και ψήφισαν ηλεκτρονικά, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων της πολης. Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιέ, την Optima Bank, και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Ο διαγωνισμός bluegrowth του Δήμου Πειραιά, 6 χρόνια μετά, αποτελεί έναν σημαντικό θεσμο συμμετοχής και ευκαιριών για νέους ανθρώπους που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους στον επιχειρηματικό χώρο της γαλάζιας οικονομίας.

Ο Δήμος Πειραιά δίνει μεγάλο βάρος στην στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που προωθούν την ανακύκλωση, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία. Με χρηματοδότηση της Περιφερειας Αττικης δημιουργήθηκε το Κεντρο καινοτομίας bluelab, με σημαντικό έργο στην στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και μεγάλη κοινωνική συνεισφορά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, για την στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή επαφής με το κοινό.

bluegrowth 190920 2

Μέσα στους επόμενους μήνες υλοποιούνται χρηματοδοτήσεις απο το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας(ΟΧΕ), στην δημιουργία κέντρου στήριξης 400 επιχειρήσεων( ΚΣΕ) και στην υποστήριξη 180 νεοφυών επιχειρήσεων του Πειραια, προϋπολογισμού 10 εκατομμύριων ευρώ, όπως και στην δημιουργία εργαστηρίου makerspace, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και παραγωγής νέων προϊόντων απο υλικά όπως πχ. ύφασμα, ξύλο και πλαστικό.

Σε μια εποχή που οι οικονομίες όλων των χωρών της Ευρώπης αλλά και της πατρίδας μας δοκιμάζονται απο την πανδημία, στον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται η προσπάθεια, με πίστη και δυναμη.
Οι ιδέες κινούν τον κόσμο, αλλά οι πράξεις τον αλλάζουν!

 

eep logo