«Οπτική και υλοποιημένη πρόσληψη»

optiki kai ylopoihmenh proslipsi

Εγκαίνια τη έκθεσης της Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, εκτίθενται έργα με αφορμή την περιοδική έκθεση με τίτλο "Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη". Οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά και πολλούς τρόπους για να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τους απασχολούν όπως η έννοια του χώρου και του χρόνου, η ιστορική μνήμη, ο κύκλος της ζωής. Μέσω της τέχνης τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, να σχολιάσουν και να προτείνουν λύσεις.

Ο Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ έχει τη χαρά να αναγγείλει το άνοιγμα της έκθεσης που οργάνωσε και επιμελήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» για τα εκατό και ενενήντα τους χρόνια με τη συμμετοχή 31 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών.

Τον κατάλογο της έκθεσης προλογίζουν ο Διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εγώ ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Ευαγγελία Μπαφούνη καθώς και ο επιμελητής της έκθεσης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:
Δημήτρης Αληθεινός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Αποστολίδου, Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Κώστας Βρούβας, Μανόλης Γιανναδάκης, Δημοσθένης Δαββέτας, Γιάννης Ζιώγας, Δημήτρης Ζουρούδης, Εύη Κυρμακίδου, Παντελής Λαζαρίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Βασίλης Μπαλάσκας, Νίκος Ναυρίδης, Δημήτρης Ξόνογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ζήσης Παπαζαχαρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Άρης Προδρομίδης, Χρίστος Σιμάτος, Άγγελος Σκούρτης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ματίνα Σταυροπούλου, Παναγιώτης Τανιμανίδης, Δημήτρης Ταντανόζης, Νίκος Τρανός, Κωστής, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 10 έως τις 2 το πρωί και το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8.
Tο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ είναι οι Μεγάλοι Χορηγοί ενώ το MEGA, το One Channel και το in.gr είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

eep logo