Πειραιάς-Αθήνα-Κηφισιά!

attiki map

Το επικίνδυνο «δρομολόγιο» του κορωνοϊού και οι προτάσεις των ειδικών


Στο κέντρο του Πειραιά, το κέντρο της Αθήνα και της Κηφισιάς εντοπίζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο το τελευταίο διάστημα.
Αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα ανέμελο δρομολόγιο της παλιάς γραμμής του ΗΣΑΠ, αποτελεί τον τελευταίο «εφιάλτη» των ειδικών,
καθώς φαίνεται στο λεκανοπέδιο, σε έναν κάθετο άξονα από τον νότο προς τον βορρά, να εντοπίζονται εστίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδημιολογική έκρηξη
. Βέβαια το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά είναι τα πιο πολυσύχναστα μέρη του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας, ενώ και η Κηφισιά αποτελεί προορισμό που ευνοεί, με τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόριά της τον συγχρωτισμό.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, ενώ παραμένει αμφίβολο αν αυτά θα είναι οριζόντια, θα αφορούν δηλαδή όλη την Αττική, ή στοχευμένα, θα αφορούν δηλαδή τα πιο «εύφλεκτα» σημεία.

Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει – αν δεν τις έχει λάβει ήδη - η κυβέρνηση, αλλά το Portnet είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι προτάσεις των ειδικών, που περιλαμβάνουν ευλόγως και τον Πειραιά, προβλέπουν:

  • Αναστολή πολιτιστικών, θεατρικών και εν γένει καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
  • Παράταση, άγνωστο για πόσο, του περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έως τις 12μμ
  • Ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον διαπιστώνονται συνθήκες συγχρωτισμού
  • Περεταίρω περιορισμός της παρουσίας καλεσμένων σε θρησκευτικά μυστήρια, όπως γάμοι, κηδείες, βαφτίσια
  • Περεταίρω μείωση των πελατών που μπορούν να βρίσκονται στα καταστήματα με βάση τα τετραγωνικά τους

    Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος θα είναι οι χειρότεροι από την έναρξη της πανδημίας, ενώ στη Γαλλία ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως και το Ισραήλ μπήκε ξανά σε αυστηρότατο γενικό lockdown για τρεις εβδομάδες. 

    Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονταν ότι υπάρχει έντονη ανησυχία, φόβος ότι ένα αντίστοιχο «κύμα» μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα και συνεπώς οι αρχές πρέπει να είναι προετοιμασμένες για όλα!