Έως 30 Σεπτεμβρίου οι διορθωτικές για τα ακίνητα!

spitia

Ηλεκτροδοτούμενα και μη - Στον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες και επαγγελματίες, ότι παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για διορθωτικές δηλώσεις, που αφορούν ηλεκτροδοτούμενα, αλλά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που βρίσκονται στα διοικητικά όριά του.

Υπενθυμίζεται, ότι οι διορθωτικές δηλώσεις που γίνονται μέσα στη νόμιμη προθεσμία απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες από τις προβλεπόμενες αναδρομικές χρεώσεις και τα συναφή πρόστιμα.

Μέσω της ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή (tetragonika.govapp.gr), η οποία έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού, οι υπόχρεοι μπορούν να υποβάλλουν προς τους Δήμους τις αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για τα ηλεκτροδοτούμενα ή μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους.


Τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου www.piraeus.gov.gr ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Για Διορθώσεις Τετραγωνικών Ακινήτων:
- Είμαι Δημότης
- Πληροφορίες
- Οδηγός του Πολίτη
- Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ
- Διόρθωση Τετραγωνικών

Για Δηλώσεις Κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (αφορά ακίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στον Δήμο και δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ποτέ):
- Είμαι Δημότης
- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
- Ηλεκτρονικές αιτήσεις
- Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ.

Αν για κάποιο ακίνητο δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής,
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ, στο Κεντρικό Δημαρχείο, Ι. Δραγάτση 12, 1ος όροφος, γραφείο 10 ή στο τηλέφωνο 2132022049.

eep logo