Αξιωματικοί του πλοίου «ARM CUAUHTEMOC» στο Δήμο Πειραιά

ARM Cuauhtémoc dimo peiraia

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού πλοίου του Μεξικού «ARM Cuauhtémoc», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν αξιωματικοί αλλά και δόκιμοι του μεξικανικού ναυτικού, οι οποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, τόνισε:
«Υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο Πειραιά τον Κυβερνήτη, αξιωματικούς και ναυτικούς δοκίμους από εκπαιδευτικό πλοίο του Μεξικού. Είναι τιμή για εμάς που επέλεξαν να επισκεφθούν την πόλη μας και να παραμείνουν για λίγες ημέρες στο λιμάνι. Συζητήσαμε για το Ναυτικό της Ελλάδος και του Μεξικού, για τον Πειραιά, καθώς επίσης και για τα αξιοθέατα, τα οποία μπορούν να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας».
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου, Captain Pedro Mata Cervantes, αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης του Πειραιά και μια μικρογραφία αρχαίας τριήρους, ενώ ο κ. Cervantes προσέφερε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μια πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου.