Ν.Ορφανός: Πολιτικό σούπερ μάρκετ ο ΣΥΡΙΖΑ!

orfanos poli

Στην εκπομπή «Πολιτικά παραλειπόμενα» ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά με το Ποτάμι Νίκος Ορφανός, μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα το πρωί του Σαββάτου. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο σχέδιο του Ποταμιού για την αγροτική ανάπτυξη λέγοντας πως το Ποτάμι στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που παράγουν ενώ υποστήριξε πως ο αγροτικός τομέας θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Νίκος Ορφανός τόνισε, με έμφαση, πως οι πολιτικοί οφείλουν να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε να μην πληγεί ο κοινωνικός ιστός. «Πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας, να παλέψουμε για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη». Παράλληλα είπε, πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με όσους δεν επιχειρούν να υποτάξουν την πραγματικότητα σε ανεδαφικές ιδεοληψίες και πως δουλεύει συστηματικά όπως εξ’ αρχής είχε δεσμευτεί ώστε να βρεθούν ισοδύναμα που θα βελτιώνουν τη συμφωνία με τους εταίρους.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι δεν φοβάται τις εκλογές. Πιστεύουμε όμως, πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές και δημοψηφίσματα συνέχεια. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Αλήθεια υπάρχουν χρήματα για εκλογές; Δεν μπορεί η χώρα να κάνει εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι πρόβλημα της χώρας το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν πολιτικό σούπερ μάρκετ, στεγάζοντας την ίδια στιγμή ευρωπαϊστές και αντιευρωπαϊστές. Η πραγματικότητα που πάντα ζητάει να πάρεις συγκεκριμένη θέση αποδεικνύει πως αυτή η συνύπαρξη δεν μπορεί να συνεχιστεί».