Πειραιάς: Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος!

kinhtos mastografos

Από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. Η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρέθηκε στον πεζόδρομο της Δραγάτση επί πέντε ημέρες, όπου διενήργησε σε γυναίκες άνω των 40 ετών, δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
Σημειώνεται, ότι προτεραιότητα στον έλεγχο είχαν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δόθηκε η δυνατότητα σε Πειραιώτισσες άνω των 40 ετών να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο, προσθέτοντας: «Ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στην κοινωνική αυτή δράση, η οποία είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Με δεδομένο ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς ο καρκίνος του μαστού, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που για ακόμα μια φορά ήρθε στον Πειραιά με την κινητή μονάδα μαστογράφου, εξετάζοντας δωρεάν ευάλωτες οικονομικά γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και την Κ.Ε.Δ.Ε. για τη στήριξή της.

eep logo