Τρύφων Αλεξιάδης: Να προστατευτούν τα αναδρομικά από κατασχέσεις!

alexiadis tryfon

Να μην συμψηφιστούν με φορολογικές υποχρεώσεις...

Τον κίνδυνο κατασχέσεων των κουτσουρεμένων αναδρομικών, που θα επιστραφούν στους συνταξιούχους, ανέδειξε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για το φορολογικό ν/σ, ο Τρ. Αλεξιάδης και κάλεσε τον παριστάμενο Υφυπουργό να δεσμευτεί. Η άρνηση δέσμευσης-απάντησης, αλλά και η σχετική παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για να συμψηφιστούν τα κουτσουρεμένα αναδρομικά με φορολογικές υποχρεώσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στο έλλειμμα του α’ εξαμήνου και ζήτησε από την Κυβέρνηση να δηλώσει με βάση ποιο σενάριο ελλείμματος σχεδιάζει την οικονομική της πολιτική, όταν με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 12 δις.
Στο κλασικό ερώτημα «λεφτά υπάρχουν;», αποκάλυψε τις «φωτογραφικές» διατάξεις με τις οποίες λεφτά υπάρχουν, για μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών και για μεγαλοπαράγοντες του Αθλητισμού, καθώς και για τα ακριβά αυτοκίνητα, αφού σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μειώνεται η φορολογία.
Κατήγγειλε την προσχηματική κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού το ν/σ ξεκίνησε με 62 άρθρα και 70 σελίδες στη Διαβούλευση και κατέληξε σήμερα, μαζί με τις τροπολογίες, σε 140 άρθρα και 460 σελίδες!
Στο ζήτημα της φορολογικής σταθερότητας, κατέθεσε στα Πρακτικά σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη και σχετικό πίνακα με τους 23 νόμους και τα 165 άρθρα φορολογικών-τελωνειακών διατάξεων μόλις σε ένα χρόνο.
Επισήμανε ότι, για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση δε διάβασε και δεν απαντά στα όσα επισημαίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, και ειδικά στο μελλοντικό «φυτώριο» διαφθοράς και διαπλοκής του άρθρου 16 του ν/σ.

 

Pin It

eep logo