Ένα Γάτος παιχνιδιάρης στο Δημοτικό της Νίκαιας

gatos papoutsomenos

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νίκαιας - Ρέντη

Το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι "Ο Παπουτσωμένος Γάτος" θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 9 το βράδυ το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.
Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κλαλιώτη και την πρωτότυπη ζωντανή μουσική έγραψε η Ελένη Καρβέλη. Τους στίχους της Ερίνας Αναστασίου τραγουδούν επί σκηνής οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου, Πέτρος Γρύλλος .

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ο,τι έχει και στον τρίτο ένα γάτο ιδιαίτερο που μιλάει σαν άνθρωπος , φοράει μπότες και είναι έξυπνος. Ο Παπουτσωμένος Γάτος θα βοηθήσει τον μικρό γιο να βγάλει χρήματα και στην πορεία θα τον χρήσει Κόμη δίνοντας του το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του πριγκίπισσα.
Το έργο αναδεικνύει την αξία της φιλίας η οποία μπορεί να υπάρξει και μέσα από την διαφορετικότητα. Το δίκαιο και το άδικο, η ανιδιοτελής προσφορά, η επιβολή της σωματικής δύναμης και τα παιχνίδια εξουσίας είναι θέματα που προβάλλει η παράσταση. Ο φόβος θα ηττηθεί από τη δύναμη του μυαλού και της αγάπης.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κύπρου και Προύσσης
Διάρκεια παράστασης: 80’ (χωρίς διάλειμμα)
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 7 € (ταμείο θεάτρου), 6€ (παιδιά)

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Νίκαιας
(Αχιλλέως 15, πίσω από τις πρώην σχολές του Ηράκλειτου) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00

Πληροφορίες: 2104906021/4912635

Pin It