«Δίνουμε ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Στηρίζουμε τη νέα γενιά»

manolakos nikolaos

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νίκος Μανωλάκος από το βήμα της Ολομέλειας

Την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις χρηματοδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «αποτελεί μία χειροπιαστή λύση ρευστότητας» που θα προσφέρει «ευέλικτες μορφές χρηματοδότησης, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας» και θα βοηθήσει ουσιαστικά «τη νέα γενιά να σταθεί στα πόδια της», εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος.
«Μετά τη δεκαετή κρίση και πέντε χρόνια εξαντλητικής φορολόγησης, πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που αν και έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τα κατάφεραν και στάθηκαν όρθιες. Η νέα πραγματικότητα όμως, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, λίγο έλειψε να δώσει σε αυτές τις επιχειρήσεις, την χαριστική βολή που θα οδηγούσε σε οριστικό λουκέτο»
.
Εστιάζοντας στον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στο σύνολο της οικονομικής ζωής του τόπου, ο κ.Μανωλάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη στήριξης της νέας γενιάς.
«Νέοι άνθρωποι με ιδέες και οράματα, ψάχνουν καθημερινά τρόπους να ενταχθούν στην οικονομική ζωή του τόπου, αλλά δυστυχώς, συναντούν πόρτες κλειστές» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως η Πολιτεία είχε χρέος να θεσμοθετήσει «εναλλακτικές πηγές ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις» προκειμένου να δώσει ανάσα και διέξοδο «στην πραγμάτωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από νέους ανθρώπους».

Μεταφέροντας στο Κοινοβούλιο της ανησυχίες και την αγωνία των «εμπόρων και επιχειρηματιών με μικρά καταστήματα από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, των Νήσων του Αργοσαρωνικού, μέχρι και τα Κύθηρα», ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., σημείωσε πως τα μέτρα που θεσμοθετούνται θα βοηθήσουν να καλυφθεί «το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο πλήττει κυρίως όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά τους και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό».

 

eep logo