ΕΕΠ: Δωρεάν τρίωρο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τον Covid-19

thlekatartish

Για την επιμόρφωση του προσωπικού τουριστικών επιχειρήσεων

Διαδικτυακά σεμινάρια για την επιμόρφωση προσωπικού μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά ακόμη και ατομικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ενοικιαζομένων δωματίων, οργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Όπως εξήγησε στο Portnet o Δημήτρης Συξέρης, Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου και υπεύθυνος Συμβουλευτικής επιχειρήσεων του ΕΕΠ, με προτροπή του Προέδρου του ΕΕΠ κ. Γιάννη Βουτσινά και στόχο την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, γρήγορα και ανέξοδα, εκπαιδεύει και πιστοποιεί επιχειρηματίες και εργαζομένους, σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί και παρέχεται δωρεάν – όχι αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη του ΕΕΠ - ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3 ωρών τηλεκατάρτισης για την επιμόρφωση των υπευθύνων και του προσωπικού μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, το οποίο οδηγεί σε παροχή Βεβαίωσης Παρακολούθησης, έπειτα από ένα ειδικά σχεδιασμένο test γνώσεων.

Η πιστοποίηση των προσόντων της διοίκησης και των εργαζομένων των τουριστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στον COVID-19 και εγκρίθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), είναι υποχρεωτική, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία. Παράλληλα είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι των τουριστικών επιχειρήσεων στο πεδίο αρμοδιοτήτων τους, ενώ η Διοίκηση / Διεύθυνση των επιχειρήσεων οφείλει να αναπτύξει σχέδιο δράσης και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα των καταλυμάτων.

Περιγραφή Προγράμματος
Το σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών, απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους τουριστικών καταλυμάτων, ώστε να είναι σε θέση να τηρούν ορθά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τρόπο διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19.

Βάσει της ΚΥΑ με αρ. πρωτ. 1881/29-5-2020, δύναται αρχικά να εκπαιδευτεί μόνο ένας συντονιστής:

• Ανά τμήμα (για καταλύματα άνω των 50 δωματίων) ή
• Ανά κατάλυμα (για καταλύματα κάτω των 50 δωματίων) και στη συνέχεια αυτός να εκπαιδεύσει το υπόλοιπο προσωπικό.

Η μέθοδος εκπαίδευσης είναι σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκατάρτιση (e-learning) οπότε κάθε εκπαιδευόμενος/η θα συνδεθεί μέσω Η/Υ & internet, από τον χώρο του. Η εκπαίδευση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά περιλαμβάνει ενδεικτικά τις παρακάτω ενότητες:

• Τις πηγές και τους τρόπους μετάδοσης του ιού
• Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών
• Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωσης ασθένειας από το προσωπικό
• Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
• Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
• Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού αναφορικά με επιμελή και τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη και στόμα και υγιεινή της αναπνοής

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάθε εκπαιδευόμενος/η θα παραλάβει από το Ε.Ε.Π. Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους πατώντας πάνω στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3eTQfyQ

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα σταλεί email για το τρόπο και τις ημερομηνίες παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Διευκρινήσεις / Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π. κ. Δημήτρη Συξέρη στο τηλέφωνο 6970801255.

eep logo