Κοντονής: Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί προβλήματα στο ΣΕΦ

sef

Τις ενέργειες που υπάρχουν στο πλάνο για την αναβάθμιση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σχολίασε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μαζί με τον Ιούλιο Συναδινό συνάντησε τη νέα διοίκηση του Σταδίου.

Ο Υφυπουργός αθλητισμός σχολίασε την ανάγκη που υπάρχει για αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου, μετά τη συζήτηση που είχε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

«Το ΣΕΦ αποτελεί μία από τις βασικότερες, στρατηγικής σημασίας, εγκαταστάσεις του ελληνικού αθλητισμού. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι η καινούρια διοίκηση του Σταδίου έχει δρομολογήσει τη συγκρότηση ενός προσχεδίου για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει τη δυνατότητα μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης με το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε με βάση αυτό το πλάνο να παραχωρηθεί η χρήση του περιβάλλοντος χώρου προς αξιοποίηση.

Θεωρώ ότι αυτό που έχει γίνει με το να βρίσκεται η διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί μόνο προβλήματα. Νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση του να αποδοθεί ο χώρος στην αρμοδιότητα του ΣΕΦ, ώστε να καταστεί προσιτός στην τοπική κοινωνία με αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες δραστηριότητες, που θα είναι και οικονομικά επωφελείς για το Στάδιο», σχολίασε ο Υφυπουργός αθλητισμού σχετικά με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.

Όσο για οφειλές που έχουν μείνει προς το στάδιο τόνισε τον κίνδυνο να παραγραφούν, λέγοντας: «Σημαντικό είναι και το πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών, τις οποίες έχουν αφήσει σωρευμένες οι προηγούμενες διοικήσεις από εμπορικές χρήσεις, μισθώσεις κλπ, και οι οποίες πρέπει να εισπραχθούν για να μην περιπέσουν στη δίνη της παραγραφής. Προς τούτο έχω δώσει εντολή να διεκδικηθούν σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου, αλλά και την αξιοποίηση της θέσης του με διάφορες παροχές άθλησης: «Πέραν αυτών σχεδιάζεται ο εξορθολογισμός της εμπορικής εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων με ταυτόχρονη υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής. Το εντάσσουμε σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό ενεργειακής αναβάθμισης, αξιοποίησης των δυνατοτήτων του και της παράκτιας-προνομιακής θέσης του, με την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήδη εκπονούμε προγράμματα άθλησης για όλους, επισκέψεις σχολείων, συνεργασία με ΟΤΑ, σχεδιασμένη δημιουργία υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο για πρόσβαση ΑμΕΑ, για περίπατο, τρέξιμο, ποδήλατο και αναψυχή».

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις τάχθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και σχολίασε την απουσία εναλλακτικής πρότασης απ’ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν αυτή που ήδη υπάρχει: «Το στενάχωρο από τους συντρόφους που κατέθεσαν την αρνητική τους ψήφο στην ψηφοφορία είναι ότι δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κάποια εναλλακτική πρόταση και αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Δηλαδή τι θα μπορούσε να γίνει; Εναλλακτική λύση δεν είναι η άτακτη χρεοκοπία, διότι θα οδηγήσει σε ραγδαία φτωχοποίηση της κοινωνίας. Εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι το διπλό νόμισμα που ετοίμαζε ο κ. Σόιμπλε και βεβαίως εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι η χρήση των αποθεματικών της Τράπεζας της Ελλάδας των 22 δις, τα οποία είναι εκτός κυκλοφορίας και θα θεωρηθούν πλαστά αν βάλουμε χέρι».

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo