Πειραιάς: 21 Λυρικοί Ερμηνευτές κοντά στη θάλασσα!

pasalimani 21
Από τη Μαρίνα Ζέας ως το Πασαλιμάνι

Αγαπημένα τραγούδια, δημοφιλείς άριες, γνωστές μελωδίες από οπερέτες και μιούζικαλ πλημμύρισαν την πόλη του Πειραιά, από την Μαρίνα Ζέας έως τη Πλατεία Αλεξάνδρας το Σάββατο 27 Ιουνίου το απόγευμα.

21 λυρικοί καλλιτέχνες, απλώθηκαν σε έντεκα διαφορετικά σημεία της παράκτιας ζώνης και επιδόθηκαν σε μια μουσική σκυταλοδρομία , εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε αυτή την ιδιαίτερη υπαίθρια συναυλία.

Ήταν μια ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την οποία άνοιξαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο πριν τη δύση του ήλιου από τα τείχη στη Μαρίνας Ζέας και ολοκληρώθηκε το ηλιοβασίλεμα στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Θεατές όλων των ηλικιών παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που άλλοτε σε προβλήτες, άλλοτε σε βάρκες και άλλοτε σε ιδιαίτερα τοπόσημα της περιοχής τους αιφνιδίαζαν με την παρουσία τους.

Ήταν μια γιορτή μετά μουσικής, που εξέπληξε, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Παρόντες στον μουσικό περίπατο ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης.

synavlia 21 plateia alexandras

Μώραλης: Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε ότι ο μουσικός περίπατος που διοργάνωσε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο παραλιακό μέτωπο της Ζέας, ήταν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας, επισημαίνοντας:

«Ο Δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας άνοιξαν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Πειραιά με αυτή τη πρωτότυπη υπαίθρια δράση, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της πόλης μας, η οποία προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου. Από τη Μαρίνα Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, 21 λυρικοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια μουσική σκυταλοδρομία εντυπωσιάζοντας όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση του κόσμου και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρη Γιοβανίδη και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που με το πηγαίο ταλέντο τους δημιούργησαν στην πόλη μας μια μεγάλη μουσική αγκαλιά.

Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, υλοποιώντας εκδηλώσεις και δράσεις υψηλού επιπέδου. Ο πολιτισμός στην πόλη μας θα παραμείνει ζωντανός και ο Πειραιάς θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας».

 

Pin It