ΕΣΠ: Συνάντηση με τον βουλευτή Α΄ Πειραιά Κ.Κατσαφάδο

esp

Αγωνία του εμπορικού κόσμου για την μετα-πανδημία εποχή και τα προβλήματα της πόλης

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Προέδρου κ. Ν. Μανεσιώτη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Βουλευτή Α΄Πειραιά & Νήσων κ. Κ. Κατσαφάδο, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος ως συνέπεια των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και κυρίως το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η μειωμένη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, η μειωμένη αγοραστική δύναμη και η αύξηση της ανεργίας.

Επίσης, εκφράστηκε η έντονη αγωνία και ανησυχία για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη, όπως η καθυστέρηση των έργων του τραμ και του μετρό, η υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από το Ν. Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, το θέμα της μεταφοράς της Κυριακάτικης Αγοράς σε νέο ελεγχόμενο χώρο, η αξιοποίηση του Πύργου, η Ιπποδάμεια Αγορά Τροφίμων, η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος προς όφελος της τοπικής αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, οι επενδύσεις της Cosco στο Λιμάνι κ.α., τα οποία συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Επισημάνθηκαν οι φόβοι για την κατάσταση της ελληνικής, αλλά και της πειραϊκής οικονομίας και αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας, με ορίζοντα την τόνωση της τοπικής αγοράς, ενώ επεσήμαναν ότι είναι αναγκαία η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις, να γίνει προσέλκυση νέων επενδύσεων και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

eep logo