Γ.Μώραλης-Κ.Καραμανλής για υπογειοποίηση ΗΣΑΠ και Μετρό

hsap ypogeiopoihsh

Συνάντηση για θέματα του Πειραιά, αρμοδιότητας του υπ. Υποδομών

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο των επαφών του με Υπουργούς για θέματα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μώραλης συζήτησε με τον κ. Καραμανλή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων του Πειραιά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, όπου συζητήσαμε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου με επίκεντρο την επιθυμητή από όλη την πόλη, υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι το λιμάνι, ώστε να ενοποιηθεί η πόλη και να αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Είναι ένα έργο που επιθυμεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση, όμως πιστεύω ότι όπως σε όλα τα μεγάλα έργα, η σημαντική αυτή παρέμβαση θέλει δουλειά, επιμονή και γρήγορες αποφάσεις από όλους όσοι πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξή του. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μείνουμε στις προθέσεις, αλλά θα έχουμε και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Όσον αφορά στο Μετρό, ένα έργο που αναμφισβήτητα θα βελτιώσει το κυκλοφοριακό στον Πειραιά, η ενημέρωση που είχα από τον κ. Καραμανλή είναι ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει, το οποίο προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου το 2022.

Επιθυμώ να είμαι πάντα αισιόδοξος και στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ πως αν η Δημοτική Αρχή, αλλά και όλη η πόλη συνεχίζει συγκροτημένα και με πλάνο να διεκδικεί, αλλά και να αναδεικνύει τη μεγάλη χρησιμότητα ενός έργου, όπως είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, που όπως ανέφερα συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του μεγάλου και αναπτυσσόμενου λιμανιού της χώρας, θα υπάρξουν σύντομα τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα».

 

eep logo