Πέντε υπουργοί σε τρεις μέρες!

moralis green

Σοβαρές προσδοκίες από τις συναντήσεις του Γιάννη Μώραλη με υπουργούς της κυβέρνησης

Με τις συναντήσεις με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή την Δευτέρα συνεχίζεται η σειρά συναντήσεων του δήμαρχου Πειραιά με υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Γιάννη Μώραλη, κατά σειρά με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Τσιάρα και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «πυκνή» σειρά συναντήσεων του δήμαρχου Πειραιά με πέντε υπουργούς της κυβέρνησης σε μόλις τρεις μέρες ( Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα), δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι υπάρχει μια ώριμη ατζέντα από την πλευρά του δήμου Πειραιά αναφορικά σε μια σειρά εκκρεμών θεμάτων της πόλης που απαιτούν αποφασιστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για να προωθηθεί η επίλυση τους.

Η συνάντηση με τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, αφορούσε προφανώς το χρονίζον, με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης, θέμα της αξιοποίησης του γιαπιού της Ραλλείου για την εγκατάσταση εκεί των δικαστηρίων Πειραιά.

Με την υπ.Παιδείας Ν. Κεραμέως συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων του Δήμου Πειραιά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων της πόλης, καθώς και η ένταξη του Δήμου Πειραιά στον προγραμματισμό για νέα σχολικά κτήρια

Με την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πέραν άλλων θεμάτων (όπως π.χ η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου), αναμένεται συζητηθεί και η σκανδαλώδης κωλυσιεργία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιά, η οποία έχει δεσμεύσει το «μπαλκόνι» της Πειραϊκής, από το γήπεδο του Πορφύρα μέχρι την πλαζ της Φρεαττύδας, εδώ και τρείς δεκαετίες!!! Στερώντας έτσι από τους πολίτες του Πειραιά την δυνατότητα να κάνουν περίπατο σε ένα μοναδικά ειδυλλιακό τοπίο.

Και φυσικά με τον υπ. Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί το ώριμο αίτημα της πόλης για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον σταθμό του Νέου Φαλήρου.

Σημαντικότατη όμως θεωρείται και η συνάντηση που είχε ο Γ. Μώραλης με τον Γ. Γεραπετρίτη. Όχι μόνο διότι ο υπουργός Επικρατείας, ως Πειραιώτης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την πόλη, αλλά και γιατί εκ της θέσεως του κατέχει κομβικό ρόλο στο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θεωρείται ότι μπορεί να επιβάλλει το «τρέξιμο» των πολλών μεγάλων Πειραϊκών εκκρεμοτήτων.

eep logo