Πατούλης-Μιχάλαρος για «επενδύσεις στην υγιή και καινοτόμα επιχειρηματικότητα»

mixalaros patoulis

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

«Στόχος η διεύρυνση των θέσεων εργασίας και η στήριξη της τοπικής αγοράς»

Η στήριξη και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Α. Μιχάλαρο.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Ανδριανός Μιχάλαρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την εξειδίκευση του προσωπικού.
Όπως επισήμανε η έλλειψη πρακτικής εξάσκησης και πρόβλεψης ειδικών τεχνικών σχολών έχει ως συνέπεια να μην βρίσκουν τεχνητές οι Βιοτεχνικές μονάδες. Για το λόγο αυτό πρότεινε μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Τεχνικής Εκπαιδεύσεως από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουν εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες μονάδων που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Όπως τόνισε είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που να μπορεί να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Τέλος πρότεινε τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθούν κίνητρα και εργαλεία, χωρίς γραφειοκρατία για να μπορέσει να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά τη συζήτηση υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι η επένδυση στην επιχειρηματικότητα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής.
«Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, θα δρομολογήσουμε δράσεις που θα ενισχύουν την υπάρχουσα επιχειρηματικότητα και θα δίνουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες. Παράλληλα τόνισε πως στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας είναι η στήριξη και της τοπικής παραγωγής προκειμένου, όπως ανέφερε, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας σε αυτόν τον τομέα και να ενισχυθεί το brandname της Αττικής».

 

 

eep logo