Κινητοποίηση στη Δραπετσώνα για το ακανθώδες θέμα της δυσοσμίας

drapetsona syriza dysosmia

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας

Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου - Δραπετσώνας και με την παρουσία των Βουλευτών Β’ Πειραιά Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση, Τρ. Αλεξιάδη, του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά Χρ. Φωτιάδη και του πρώην Γ. Γ. Λιμένων Χρ. Λαμπρίδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από σειρά κινητοποιήσεων για το ακανθώδες θέμα της δυσοσμίας που πλήττει περιοχές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του ευρύτερου Πειραιά.

Οι Βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν κατά την πρωινή προσέλευση των παιδιών, έξω από την είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, μοίρασαν υλικό και συζήτησαν με γονείς και δασκάλους, για την αποκάλυψη και την απομάκρυνση των εστιών μόλυνσης. Το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες την δυσφορία των μικρών μαθητών, αλλά και τη διακοπή μαθημάτων και ήταν ένα ακόμη από τα συχνά επεισόδια που πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας ασφυξία στους κατοίκους.

drapetsona syriza dysosmia2

Υπενθυμίζεται ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ & Β’ Πειραιά, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη περί άγνοιας του θέματος μέχρι προσφάτως - παρά τις οχλήσεις και τις συσκέψεις που έχουν προηγηθεί με την παρουσία και τοπικών βουλευτών της ΝΔ - έχουν καταθέσει Ερώτηση από τις 5/6 προς τον Υπουργό για το θέμα των δυσάρεστων οσμών και την πηγή εκπομπής τους, ζητώντας απαντήσεις και έγγραφα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους φορείς της πόλης να ενωθούν στην κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την οριστική απομάκρυνση των ρυπογόνων εστιών.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω – Στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή !

eep logo