Τρ. Αλεξιάδης: Όσοι μεγαλώσαμε και ζούμε στις γειτονιές του Πειραιά, γνωρίζουμε από αγώνες

alexiadis tryfon

Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυσοσμία στη Δραπετσώνα

Η ανάδειξη, αλλά και η επίλυση των προβλημάτων ήταν πάντα ο στόχος της Αριστεράς, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, για το τεράστιο θέμα με τις δυσοσμίες που έχει προκύψει στην περιοχή της Δραπετσώνας αλλά και του ευρύτερου Πειραιά.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη σημερινή κινητοποίηση μελών και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, όπου πρόσφατα μαθητές και δάσκαλοι αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα λόγω των δυσάρεστων οσμών, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Όσοι μεγαλώσαμε και ζούμε στις γειτονιές του Πειραιά γνωρίζουμε το παρελθόν και τι σημαίνει αγώνας για την απομάκρυνση ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τον καιρό της «χαβούζας» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος για την προσφορά του στην περιοχή. Η παραχώρηση της παραλίας των Λιπασμάτων, η επαναλειτουργία της Παιδικής στέγης Κρώσφηλδ, η ανέγερση του Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι κ.α. είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η εντολή για τον έλεγχο του εντοπισμού της πηγής της δυσοσμίας, η οποία έχει δοθεί με Υπουργό τον Φάμελλο και Περιφερειάρχη τη Δούρου.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση για το θέμα και παράλληλα με τις απαντήσεις, αναμένουν το τελικό πόρισμα των αρμόδιων επιστημόνων για την τεκμηρίωση της πηγής προέλευσης, που μπορεί να εμφανίζει κάποια καθυστέρηση, αλλά θα αποτελέσει και έναυσμα για μια ολοκληρωμένη συζήτηση για τις δραστηριότητες συνυφασμένες με τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά.

Μαζί με τους φορείς της πόλης, όσοι μεγαλώσαμε και ζούμε στις γειτονιές του Πειραιά γνωρίζουμε τι σημαίνει σύγκρουση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, δηλώνοντας με σαφήνεια πως ο αγώνας που δίνεται είναι για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων και όχι προς όφελος κάποιου επιχειρηματία έναντι ενός άλλου.

 

eep logo