Έκτακτη επιχορήγηση του Ο.Π.Α.Ν. για νέες πολιτιστικές δράσεις το καλοκαίρι

veakeio

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Βεάκειο και σε ανοιχτούς χώρους του Πειραιά

Έκτακτη επιχορήγηση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά ύψους 100.000 ευρώ, ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να διοργανώσει απρόσκοπτα ο Οργανισμός πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στον Πειραιά το καλοκαίρι.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Βεάκειο Θέατρο, σε υπαίθριους χώρους, σε πλατείες και σε διάφορα σημεία της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους Πειραιώτες, αλλά και σε επισκέπτες κάθε ηλικίας να ψυχαγωγηθούν με δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η έκτακτη επιχορήγηση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουν οι Πειραιώτες και όχι μόνο, να ψυχαγωγηθούν, δεδομένου ότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί σημαντικά οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα που λάμβαναν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ήδη κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων προσφέραμε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων διαδικτυακά, όπως για παράδειγμα οι προβολές εξαιρετικών παραστάσεων από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι οποίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Στόχος μας, επανερχόμενοι στην κανονικότητα, είναι να συνεχίσει ο Πειραιάς την έντονη πολιτιστική του δράση».
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε: «Ο Ο.Π.Α.Ν. έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας στο Βεάκειο και σε ανοιχτούς χώρους του Πειραιά. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα μπορούσαμε να μην τις στηρίξουμε ως Δήμος, καθώς εκτός των άλλων, προσφέρουν στιγμές χαράς, διασκέδασης και αισιοδοξίας που, ειδικά αυτή την περίοδο, έχουμε όλοι ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Mώραλη, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις μου για την ανάγκη πραγματοποίησης πολιτιστικών δράσεων στην πόλη μας, μετά τον Covid-19, συμφώνησε στην έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού έως 100.000 ευρώ την οποία και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών στο Βεάκειο Θέατρο, αλλά και άλλες πολιτιστικές δράσεις σε ολόκληρη την πόλη. Και αυτό το καλοκαίρι, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ο Πειραιάς θα είναι πρωταγωνιστής».

 

eep logo