Ν.Ορφανός: Επιτακτική η ανάγκη ομόφωνης συμφωνίας στις διαρθρωτικές αλλαγές της χώρας

orfanos nikos gialia

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Πειραιά Κανάλι-1 έδωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά Νίκος Ορφανός με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η συμφωνία με τους εταίρους.
Ο κ.Ορφανός έκανε σαφές ότι το ΠΟΤΑΜΙ στήριζε και στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά « Είναι η τελευταία ευκαιρία της πατρίδας μας για να απεμπλακεί από τα μνημόνια»
Παραδέχθηκε ότι το μνημόνιο είναι βαρύ και δύσκολο τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους αγρότες και γι’ αυτό το λόγο είναι «επιτακτική η ανάγκη να συμφωνήσουμε και να εφαρμόσουμε όλοι τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές της χώρας. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί ενώ από την άλλη πλευρά πρέπει να βρεθεί σύντομα ο τρόπος για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Όσον αφορά τους ανέργους πρέπει να τους δοθούν κίνητρα για να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις»
Σε ερώτηση εάν το ΠΟΤΑΜΙ ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση ή αν θέλει να έχει λόγο στην επιλογή των προσώπων στον ανασχηματισμό ο κ. Ορφανός απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απλώσει γέφυρες συνεννόησης. Δε μας νοιάζουν τα πρόσωπα αλλά η εφαρμογή του καταστατικού χάρτη της συμφωνίας ώστε να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα με σκοπό την ανάπτυξη. Για εμάς δεν είναι προαπαιτούμενο η υπουργοποίηση στελεχών μας»

 

eep logo