Υγειονομικό υλικό από τον Δήμο Πειραιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

dp 189756

Για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά την έναρξη των μαθημάτων

Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υγειονομικό υλικό σε όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, εν όψει της επανέναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν μάσκες για τους εκπαιδευτικούς οι οποίες είναι προαιρετικές, αντισηπτικά, σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, γάντια και ποδιές μιας χρήσεως για τις καθαρίστριες.
Στόχος είναι να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διασφάλιση της υγείας κατά την έναρξη των μαθημάτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, εν όψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος υλοποίησε περισσότερες ενέργειες από όσες προέβλεπαν οι σχετικές εγκύκλιοι, λέγοντας πως ήδη έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι των σχολείων, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταλυτικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως σε στιγμές κρίσης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, με θετικά αποτελέσματα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μακρή, αλλά και όλα τα μέλη της, που όπως είπε, εργάζονται ανιδιοτελώς για να επανέλθουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μία ασφαλή κανονικότητα. Τόνισε, ότι 1η Ιουνίου ξεκινούν τα σχολεία και ο Δήμος Πειραιά, μέσω της Σχολικής Επιτροπής, ήδη από σήμερα, όπως και στο παρελθόν, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και Κοινοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Μακρής, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι εν όψει της επανέναρξης των δημοτικών σχολείων γίνεται διανομή υγειονομικού υλικού στις σχολικές μονάδες που απαρτίζεται από θερμόμετρα, μάσκες για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίες είναι προαιρετικές, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσεως και ποδιές μιας χρήσεως για τις καθαρίστριες. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που βρίσκονται επί των επάλξεων, έτσι ώστε ό,τι χρειαστούν τα σχολεία να τους τα παρέχουν.

Video με δηλώσεις

eep logo