Δήμος Πειραιά: Συνεχίζονται οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων!

dp 8343

Στον Πύργο, στις οδούς Αλιπέδου και Ηροδότου, στα Καμίνια..

Επιχειρήσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων της πόλης, πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, από τις οδούς Αλιπέδου, Ηροδότου και από την οδό Μαυρογένους στα Καμίνια, διαφόρων ειδών αντικείμενα που αυθαίρετα είχαν τοποθετήσει ορισμένοι πολίτες και εν συνέχεια, καθαρίστηκαν και πλύθηκαν τα πεζοδρόμια.

Σημειώνεται, ότι η Δημοτική Αστυνομία απομάκρυνε άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα αυτούς τους χώρους, ενώ στην περιοχή των Καμινίων συνέβαλε στην επιχείρηση δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας του Δήμου Πειραιά για την απελευθέρωση δημόσιων χώρων, τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη και την προστασία της δημόσιας υγείας. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρούν από κοινού σε σημεία που χρήζουν παρέμβασης, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης, απειλώντας τη δημόσια υγεία. Στόχος αυτών των ενεργειών, είναι να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και να αντιμετωπίσουμε, στο μέτρο του εφικτού, τα φαινόμενα κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων του Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποδίδονται οι δημόσιοι χώροι στους δημότες, στους οποίους και ανήκουν».

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του υπογράμμισε, ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας βρίσκεται καθημερινά στον δρόμο και υλοποιεί εργασίες σε σημεία που κρίνονται απαραίτητες οι παρεμβάσεις αυτές, λέγοντας πως οφείλουμε να αποδώσουμε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες του Πειραιά. «Στα Καμίνια, στον Πύργο και σε άλλα σημεία του Πειραιά με συντονισμένες ενέργειες καθαρίστηκε όλο το πεζοδρόμιο από την κατάληψη διαφόρων αντικειμένων.
Ο κ. Ρέππας επεσήμανε στη συνέχεια, ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας αν χρειαστεί θα παρέμβει ξανά. Κλείνοντας ανέφερε: «Με τέτοιες ενέργειες θα καταφέρουμε να έχουμε μία πιο καθαρή πόλη».

Η Εντεταλµένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, υπογράμμισε πως τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συντονισμένες επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προσθέτοντας: «Διενεργήθηκαν επιχειρήσεις ταυτόχρονα και απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν εγκατασταθεί παράνομα σε διάφορα σημεία της πόλης μας, καθώς και μεγάλος όγκος αντικειμένων. Η προσπάθειά μας για την αποτροπή και την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων είναι διαρκής».