Νίκος Ορφανός: Ζητούμενο η ανάπτυξη..

orfanos nikos potami

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο Κανάλι-1 του Πειραιά και στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ» με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη έδωσε ο Νίκος Ορφανός με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά είπε ότι το δημοψήφισμα μας έκανε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε γλυτώσει από τη διχόνοια αν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς νωρίτερα.
Ο κύριος Ορφανός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έστω και στο « και πέντε» θα έχουμε συμφωνία αν και – όπως είπε - δε θα αποφύγουμε τα σκληρά μέτρα.
« Χρειάζεται να πάμε άμεσα σε μέτρα που θα δίνουν θέσεις εργασίας και όχι μόνο σε μέτρα λιτότητας. Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχει ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν απότομες καταστροφές αλλά όχι απότομες λύσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής.
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αυτή τη στιγμή, είναι μία συμφωνία που θα ξαναβάζει τη χώρα στην ανάπτυξη, με μεταρρυθμίσεις, που συντριπτικά η ελληνική κοινωνία θα ενέκρινε, εάν έμπαιναν σε ένα υποθετικό δημοψήφισμα.»
Σχολιάζοντας την παραίτηση Βαρουφάκη ο κύριος Ορφανός είπε ότι έγιναν κινήσεις κοινής λογικής από τη στιγμή που η ομάδα διαπραγμάτευσης με την προηγούμενη μορφή της απέτυχε να φέρει αποτέλεσμα και έπρεπε να αλλάξει.
Αναφερόμενος τέλος στο συντριπτικό ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ στις περιοχές της Β΄ Πειραιά ο βουλευτής τόνισε ότι το ΟΧΙ ήταν πολυδαίδαλο και ο κόσμος τάχθηκε υπέρ επειδή η κυβέρνηση τον έπεισε ότι θα φέρει καλύτερη συμφωνία σε 48 ώρες τιμωρώντας ταυτόχρονα το παλαιοκομματικό σύστημα που στήριξε το ΝΑΙ.
« Το ΟΧΙ δεν ήταν απαραίτητα ταξικό όπως προβάλλεται. Τα Εξάρχεια, για παράδειγμα, ψήφισαν ΝΑΙ » κατέληξε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά.

 

Pin It