Επιστολή Μώραλη σε εργαζόμενους και δημότες του Πειραιά

dhmarxeio peiraia

Απάντηση στην ανακοίνωση που φέρεται να εξέδωσε το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνικών Δήμου Πειραιά δίνει ο Γιάννης Μώραλης με σημερινή του επιστολή. Στη σχετική επιστολή αναφέρεται:

 

"Με έκπληξη διάβασα χθες από τα Μ.Μ.Ε. φερόμενη ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνικών Δήμου Πειραιά. Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τα μέλη του Σωματείου, αλλά και τους δημότες που πιθανόν διάβασαν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση για τα εξής:

Πραγματικά άποψη μου, αλλά και του Δημοτικού Συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” του οποίου ηγούμαι, ήταν και είναι ότι το μέλλον της χώρας και κατ’ επέκταση του Δήμου μας, είναι μέσα στην Ευρώπη.

Παρά τα όποια υπαρκτά μεγάλα προβλήματα που έφεραν τα πολλά λάθη των Ελληνικών Κυβερνήσεων, αλλά και της ηγεσίας της Ευρώπης με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την υψηλή ανεργία ή τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη μόνη προοπτική συνεχίζει να αποτελεί η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Αυτή την άποψη δε, ενστερνίζονται όχι μόνο ο Δημοτικός Συνδυασμός μας, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων της χώρας μεταξύ αυτών και των κομμάτων της Συγκυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή η λογική ότι η άποψη μας αντανακλά τις απόψεις των “δανειστών – τοκογλύφων”, ότι “απορρέει από κομματικές – πολιτικές δυνάμεις ή ξένα και εγχώρια κέντρα” που μας τις επιβάλλουν, καθώς και ότι εκπροσωπούμε το “διεθνές & ντόπιο κεφάλαιο”, προφανέστατα ξεπερνούν τα όρια της κοινής λογικής και εντάσσονται σε μία προσπάθεια να διχάσουν και όχι να δώσουν λύση. Η κάθε διαφορετική άποψη δεν μπορεί πλέον στην χώρα μας να συνδέεται ή να κατηγορείται ως ανθελληνική, αντεργατική, προδοτική ή μία σειρά άλλων χαρακτηρισμών εκατέρωθεν. ΟΛΕΣ οι απόψεις πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού.

Σχετικά με τις αστήρικτες κατηγορίες περί τρομοκρατίας, απειλών ή εκβιασμών προς τους εργαζομένους, και άσχετα αν δεν με αφορούν προσωπικά, τις απορρίπτω ως ανυπόστατες και καλώ το Σωματείο ή να κάνει επώνυμη καταγγελία για το ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το έπραξαν ή να σταματήσει μια τέτοιου είδους πρακτική, η οποία επαναλαμβάνω δεν βοηθά ούτε τη χώρα ούτε φυσικά τον Δήμο μας, αλλά ούτε και την απαιτούμενη καλοπροαίρετη συνεργασία, ανεξάρτητα των όποιων διαφορετικών απόψεων. Άλλωστε, η παρουσία μου ως Δήμαρχος επιθυμούσα και επιθυμώ εκτός των όποιων άλλων αλλαγών να φέρει αλλαγή και στα ήθη και τρόπο επικοινωνίας της νέας Δημοτικής Αρχής με το σύνολο των εργαζομένων κάτι το οποίο προσωπικά προσπαθώ να αποδεικνύω καθημερινά.

Μαθήματα και υποδείξεις περί δημοκρατίας ή δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας τους να κρίνουν και να αποφασίζουν δεν δέχομαι, γιατί ο καθένας μας έχει την προσωπική του πορεία, αλλά εκτός αυτού είναι και παντελώς άκαιρες σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη για το μέλλον όλων μας στιγμή.

Τέλος, προφανέστατα το σωματείο δεν φρόντισε να ενημερωθεί ότι η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν σύμφωνης γνώμης ΟΛΩΝ των Συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου και άρα είναι το λιγότερο ψευδές ότι αναβλήθηκε για να μην συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος."

Pin It

eep logo