Ο Γ.Μώραλης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

moralis giannis blue

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Γεωργίου

Στις ενέργειες του Δήμου Πειραιά με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο κα Μαρία Γεωργίου.

Ερωτηθείς για τα απαγορευτικά μέτρα που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ο κ. Μώραλης τόνισε πως δεν είναι εναντίον των αυστηρών μέτρων, σημειώνοντας πως αν και οι Έλληνες δύσκολα υπακούουν σε περιορισμούς, έχουν επιδείξει εντυπωσιακή πειθαρχία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως η κατάσταση στην πόλη είναι ελεγχόμενη, λέγοντας πως σε αυτό συμβάλει η καθημερινή παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους του Πειραιά, τονίζοντας πως ο Δήμος συνεχίζει τις απολυμάνσεις και όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα στους χώρους ευθύνης του για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη μέριμνα του Δήμου για τους άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι, λέγοντας πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και τον λιμενάρχη, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο, αφού πρώτα ελεγχθούν ιατρικά, προσθέτοντας πως ήδη η ΚΟ.Δ.Ε.Π. τους προσέφερε γάντια, μάσκες και τρόφιμα.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π., λέγοντας πως παρέχει ενισχυμένες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως προσφορά τροφίμων και φαρμάκων κατ οίκον, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη. Μάλιστα ανέφερε πως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες όπως είναι τα ΚΑΠΗ και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κ.α., έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας στο έργο τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει στην πόλη μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, η προσφορά δύο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, λέγοντας πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όπου η στήριξη των ευπαθών ομάδων είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος φορέας και το κράτος ανταποκρίνονται εξαιρετικά καλά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά με θετικά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, σημειώνοντας: «Οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων και των αρμόδιων αρχών. Δεν είναι εύκολο αλλά θα πρέπει να συνηθίσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως σε αυτή την υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα, είναι σημαντικό που αναδεικνύεται το αίσθημα της αλληλεγγύης των Ελλήνων, σημειώνοντας πως αναγνωρίζεται πλέον η αξιόλογη συνεισφορά των επιστημόνων. «Ας περάσει αυτή η κρίση, να μην έχουμε πολλά θύματα, αρρώστους και κυρίως νεκρούς και πιστεύω ότι ο κόσμος θα δει ότι από όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα υπάρξουν και θετικά πράγματα τόσο για τη χώρα μας όσο και παγκοσμίως», τόνισε ο κ. Μώραλης.

eep logo