Χρ.Βρεττάκος: Ο λαός μας, καλείται να αντιμετωπίσει έναν αόρατο, επικίνδυνο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό!

vrettakos keratsini drapetsona

Μήνυμα Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την 25η Μαρτίου

 

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή που έχει να κάνει με την παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιας τραγικής υγειονομικής κρίσης για όλη την ανθρωπότητα.

Η επανάσταση των ανυπότακτων ανθρώπων το 1821 για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση του λαού μας, υπήρξε ένα πραγματικό φωτεινό σύμβολο ελπίδας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της εποχής. Σε μια περίοδο που όλα φάνταζαν ως μονόδρομος και ο αντίπαλος ισχυρότατος, ένας επαναστατημένος λαός κατόρθωσε να στείλει, σε όλα τα μήκη της οικουμένης, το μήνυμα ότι οι άνθρωποι όταν έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη δίψα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μπορούν να τα καταφέρνουν.

Σήμερα, στην Ευρώπη, το σκοτάδι του ρατσισμού και του εθνικισμού κάνει ξανά την εμφάνισή του, γεγονός που μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και λαϊκή κυριαρχία παραμένει επίκαιρος.

Στις παρούσες τραγικές συνθήκες, ο λαός μας, καλείται να αντιμετωπίσει έναν αόρατο, επικίνδυνο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό. Ήδη η επιστημονική διεθνής κοινότητα εργάζεται και θα τα καταφέρει να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη μάχη. Σε αυτό το πλαίσιο, χρέος του καθενός ξεχωριστά είναι με ψυχραιμία και πειθαρχία να παραμείνει σπίτι, όχι μονάχα από αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αλλά από συνειδητή επιλογή υπεράσπισης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως και για τους ίδιους λόγους, πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει με γενναίο τρόπο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επιθυμούν μόνο τον σεβασμό και την αποδοχή μας, αλλά θέλουν άμεση πρόσληψη γιατρών- νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και μέτρα ατομικής προστασίας για να μπορέσουν με τη σειρά τους να κρατήσουν όρθια την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Με αλληλεγγύη, υπομονή και ψυχραιμία, θα κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία.

eep logo