Ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων στην Μητρόπολη Πειραιώς

mitropolis peiraios

Ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 4442/24-2-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόθεση διορισμού εκκλησιαστικών υπαλλήλων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε πέντε Μητροπόλεις, μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ, ο Βουλευτής παρατηρεί ότι, μεταξύ των Μητροπόλεων αυτών, δεν περιλαμβάνεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία, έχει δύο νομοθετημένες θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουτσικάκης υπενθυμίζει ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στερείται περιουσιακών στοιχείων, δραστηριοποιείται με κάθε δυνατό τρόπο σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, αναπτύσσοντας πολυσχιδές και πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και προσφέροντας καθημερινή σίτιση σε 7.000 συμπολίτες μας. Για τους λόγους αυτούς, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ζητεί, ήδη από το 2011, την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας της, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα σχετική ανταπόκριση.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Βουλευτής ρωτά γιατί, και με ποια κριτήρια, αποκλείεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων και ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρωση των κενών θέσεων και, εν γένει, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας και την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

eep logo