«Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #5»

dp 6119

Ο Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τον φιλικό αγώνα μπάσκετ Βετεράνων Ελλάδας -Barcelona

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε την Τετάρτη, στην εκδήλωση -συνέντευξη τύπου, για τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της Barcelona, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 9:30 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο αγώνας με τίτλο: «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #5», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, που υλοποιεί για τέταρτη σχολική χρονιά το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

dp 6155

Στο πλαίσιο βραβεύσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απενεμήθη στον Δήμαρχο Πειραιά τιμητική πλακέτα, από την Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού κα Αντωνία Τορρένς, για τη στήριξη του Δήμου στο πρόγραμμα και τις δράσεις του Κέντρου.

Σημειώνεται πως τον αγώνα διοργανώνει το Κ.Μ.Ο.Π., η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΦ, του Δήμου Πειραιά, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

dp 5542

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:
«Με χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας απέναντι στη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό, με αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Ένας φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, που θα τον παρακολουθήσουν 12.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, στις 6 Μαρτίου, που έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Ως Δήμαρχος Πειραιά και ως πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 8,5 και 6,5 ετών, ζω τις αγωνίες του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Το Bullying έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας και απασχολεί κάθε ελληνική οικογένεια. Το φαινόμενο αυτό θεωρώ ότι επιτείνεται ακόμα περισσότερο με την υπερβολική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, κάτι που έχει να κάνει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και θα ήθελα να μεταφέρω από αυτό το βήμα την αγωνία μου ως γονιός, καθώς οι κίνδυνοι στους οποίους είναι εκτεθειμένα καθημερινά τα παιδιά μας είναι πολλοί. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε, είναι η ενημέρωση και η πρόληψη καθώς και ο έλεγχος της αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά.

Συχνά τα παιδιά που βιώνουν μια τέτοια κατάσταση, δεν μιλούν, ντρέπονται ή φοβούνται να μιλήσουν για αυτό. Αλλά και οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης.
Ως Δήμος έχουμε καθήκον να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας, να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, αλλά και να τους ενημερώσουμε, ότι εάν πέσει το παιδί τους θύμα σχολικού εκφοβισμού, ή εάν κάποιος εκπαιδευτικός αντιληφθεί ότι κάποιος μαθητής του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, υπάρχουν άνθρωποι και δομές, όπου μπορούν να απευθυνθούν για να λάβουν βοήθεια και συμβουλευτική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τη διοργάνωση του αγώνα «Κάνουμε Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό», που θα διεξαχθεί στην πόλη μας. Παρά τα λιγοστά μέσα και πόρους που πλέον διαθέτουν οι Δήμοι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, συλλόγους και φορείς που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα, ειδικά όταν αφορούν τα παιδιά μας. Οι συνεργασίες, είναι πολύ σημαντικές και θεωρώ ότι μπορούν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού για το αξιέπαινο πρόγραμμα «Live Without Bullying, μέσω του οποίου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την πολύ όμορφη πρωτοβουλία να διοργανώσουν αυτόν τον αγώνα μπάσκετ που θα τον χαρούν μικροί και μεγάλοι. Εύχομαι καλή επιτυχία. Θα είμαστε όλοι εκεί».

eep logo