Ανάγκη λήψης μέτρων για το bulling στα σχολεία

boutsikakis parliament

Ερώτηση Χρ.Μπουτσικάκη προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 3953/12-2-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Εν προκειμένω, ο κ. Μπουτσικάκης αναφέρεται στην άνανδρη επίθεση που, σύμφωνα με δημοσίευμα, δέχτηκε 17χρονος μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, με τη συμμετοχή και μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη μικρότερη αδερφή του, που δεχόταν καθημερινά bullying.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής διερωτάται αφενός τι έκανε το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα για να προστατέψει το θύμα ενόσω, μέσα στην ίδια την αυλή του σχολείου, δεχόταν ασταμάτητα μπουνιές και κλωτσιές από δεκαεπτά (17) άτομα, με τόση αγριότητα σα να ήθελαν να τον σκοτώσουν, και αφετέρου τι έκαναν τα εμπλεκόμενα σχολεία όλο αυτό το διάστημα για να αντιμετωπίσουν το bullying που δεχόταν σε καθημερινή βάση η μικρότερη αδερφή του 17χρονου.

Με την πεποίθηση ότι τέτοια φαινόμενα αποτελούν ντροπή για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί την παραδειγματική τιμωρία όσων, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ευθύνονται για την κατάσταση αυτή στο 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, αλλά και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την άμεση εξάλειψη των φαινομένων σχολικού εκφοβισμού στην ελληνική επικράτεια.

 

eep logo