ΕΕΠ: Ακυρώστε την πώληση του ΟΛΠ

peiraias poli limani

Με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Πειραιά τονίζει την ανάγκη ενιαίας στάσης από όλους τους φορείς στο πάντα επίκαιρο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π. και ζητά την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού. Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι
«Άσχετα με τις θέσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, θα πρέπει επιτέλους όλοι μας, φορείς εργοδοτών και εργαζομένων, πολιτική ηγεσία, επιμελητήρια, φορείς του Πειραιά και διοίκηση του Ο.Λ.Π, να βρούμε αυτό που μας ενώνει και όχι αυτό που μας χωρίζει.

Άποψή μας είναι, ότι όλους μας ενώνει η σκέψη ότι το λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να δίνει έσοδα στην πόλη και στην χώρα και η συναφής με την λειτουργία του ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη θα πρέπει να αναζωογονηθεί, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και έσοδα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του χώρου.

Ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμη η ακύρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π. (ως Επιμελητήριο έχουμε προσφύγει με άλλους φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους), με σκοπό την εξεύρεση λύσης προς την κατεύθυνση το λιμάνι να παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα και η ανάπτυξη του να περιλαμβάνει και την ναυπηγοεπισκευή, ούτως ώστε να μην εκχωρηθεί «πηγή πλούτου» προς ακραιφνή ιδιωτικά συμφέροντα.

Τα λιμάνια και φυσικά και ο Ο.Λ.Π. ανήκουν στο λαό και οφείλουν να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας, αποτελώντας βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου.

Εμείς ως Επιμελητήριο, προασπιζόμενοι την ανάπτυξη της δραστηριότητας των μελών μας μέσα στα πλαίσια της εθνικής οικονομίας, θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα παραπάνω, συνεργαζόμενοι με τους συναρμόδιους πολιτικούς και περιφερειακούς φορείς.»

eep logo