ΒΕΠ: Έτος επενδύσεων, ανάπτυξης και τεχνικής εκπαίδευσης το 2020

moralis vep

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων στην κοπή της πίτας

Η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιττας καθώς και του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ζήτησε μεθοδική και αποτελεσματική εργασία απ’ όλους ώστε το 2020 να αποτελέσει έτος που θα φέρει νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες επιχειρηματίες, πολιτικούς, εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και κυρίως τα μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση και δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα. «Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στην αγορά έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως μέσα στη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα πρωτοβουλίες που αφορούν στη ριζική μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας μιας νέας γενιάς τεχνητών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που θα δώσουν πνοή σε παραγωγικές επιχειρήσεις και τεχνικά επαγγέλματα, από τα οποία εξαρτάται εν πολλοίς η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», επισήμανε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και απέδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη για τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει η δημοτική Αρχή για την ανάπλαση της περιοχής στον Άγιο Διονύσιο και τη δημιουργία «θερμοκοιτίδων» για επιχειρήσεις startup.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε τη μήτρα της σύγχρονης ναυτοσύνης κατά τον 20ο αιώνα, αν δεν υπήρχαν τα μηχανουργεία, τα χυτήρια, τα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εφαρμογών και αυματισμών, καθώς και οι εταιρείες ναυπηγικών εργασιών, επιχειρήσεις που κατ’ εξοχήν αποτελούν μέλη του ΒΕΠ. «Οι πόρτες των γραφείων μας είναι ανοικτές για να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες που θα κάνουν την πραγματική οικονομία να θριαμβεύσει», δήλωσε.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας, οι βουλευτές Α’ Πειραιώς της Ν.Δ. κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Κώτσηρας. Παρούσα ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης.

Εξαιρετικά ενισχυμένη ήταν η παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων. Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιώς (και εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΗ) κ. Δημήτρης Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοκατασκευαστών κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς κ. Νικόλαος Φιριππής και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος κ. Μιχαήλ Κατσαρός.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Περιφερειακός Σύμβουλος Επενδύσεων & Δικτύου Επιχειρήσεων κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννης Μουρτζούκος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΕΒΕΠ κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Βιοτεχνών – Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιώς κ. Φώτιος Πράσινος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιώς κ. Δημήτρης Σαμιωτάκης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Ευάγγελος Βουδούρης και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Σπετσιωτάκης.

Ιδιαίτερα δυναμική χαρακτηρίστηκε η παρουσία στελεχών της Αυτοδιοίκησης αφού παραβρέθηκαν στην αίθουσα συμβουλίων του ΒΕΠ ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιώς κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιώς «Κανάλι 1 90,4» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ κ. Νίκος Παρασκευάς, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντικών Οργανώσεων κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Αντιπεριφερεριάρχης ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γεώργιος Γαβρίλης.

eep logo