Η Διαμάντω Μανωλάκου στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά

diamanto manolakou

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά» στα Καμίνια

Το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά στα Καμίνια, νηπιαγωγείο και δημοτικό, επισκέφθηκαν η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στη Β’ Πειραιά και δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Διαμάντω Μανωλάκου και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Μόφορης.
Στη συνάντηση με τους δασκάλους αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αν και βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι οι υποσχέσεις των κυβερνώντων είναι λόγια του αέρα.

Στο νηπιαγωγείο είναι ανύπαρκτο το βοηθητικό προσωπικό, ενώ παντελώς λείπουν βασικές ειδικότητες λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγου και σχολικού νοσηλευτή. Αλλά και στο Δημοτικό λείπει βοηθητικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό που είναι αναγκαίο όπως Κοινωνικός Λειτουργός. Ενώ είναι ολοήμερο, δεν υπάρχει δεύτερος λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής.
Ταυτόχρονα με τις ελλείψεις στο υπάρχον δυναμικό το 70% είναι αναπληρωτές, που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά δεν προλαβαίνουν να γνωριστούν, να εξοικειωθούν και να χτίσουν την ανάλογη εκπαιδευτική σχέση με τους δασκάλους τους, διότι κάθε χρόνο το προσωπικό αυτό αλλάζει. Αυτό είναι εις βάρος της εκπαίδευσης και τη γενικότερης εξέλιξης των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.

Από την πλευρά της Δ. Μανωλάκου και του Γ. Μόφορη υπήρξε δέσμευση ότι θα θέσουν τα μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και θα πιέσουν για άμεση λύση τους, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, ώστε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών, αλλά και να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι.

Να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε τα παιδιά να έχουν διέξοδο στην Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση δεδομένης της μεγάλης έλλειψης σχολείων της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής, αλλά τελειώνοντας την εκπαίδευση το παιδί να μπορεί να ενταχθεί στην κοινωνία και στην παραγωγή.

eep logo