Συναυλία από την Camerata Junior στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

camerata junior dithepi

Με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία από την Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Χαλιάσα και από τη Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κυρίας Σταυρούλας Μέντη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11/1/2020, στις 12:30, στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η συναυλία, που θα «ταξιδέψει» τους παρευρισκόμενους στην μαγεία του ορχηστρικού ήχου, μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό την αιγίδα του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο απόφοιτος της σχολής πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Αλέξανδρος Μπενετάτος, ο οποίος θα ερμηνεύσει το Κονσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα αρ. 11 σε Ρε Μείζονα του Franz Joseph Haydn.

Σημειώνεται, πως η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Διευθυντής είναι ο κ. Νίκος Χαλιάσας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης.