Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά!

dp IMG 1225

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ.

Στον Καθαγιασμό των Υδάτων, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Επίσης, παρέστησαν η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς, οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, κα Νόνη Δούνια, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης και ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

moralis pavlopoulos

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η εορτή των Θεοφανείων, πηγή του ανεσπέρου Φωτός της Χριστιανοσύνης, δείχνει σε μας τους Έλληνες τον δρόμο του χρέους σύμφωνα με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Του χρέους, το οποίο συνίσταται στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών και αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι αυτό το χρέος δεν αφορά μόνο για μας τους Έλληνες, το Έθνος μας και τον λαό μας, αφορά πολύ περισσότερο επίσης, την αποστολή, την οποία πάντα κατά την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, πρέπει να διαδραματίσουμε στο πλαίσιο της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει, δηλαδή να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του, πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Ας μην ξεχνάμε, ότι το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, για μας τους Ορθόδοξους λαούς και την Ορθόδοξη παράδοση, δεν είναι μόνο το Φως της πίστης μας, είναι το Φως του ανθρωπισμού, είναι το Φως της αγάπης, είναι το Φως της υπεράσπισης του ανθρώπου πέρα και έξω από τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του. Χρόνια πολλά».

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Γιορτάστηκε σήμερα στον Πειραιά με επισημότητα και λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια. Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιείται στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στην πόλη του Πειραιά και η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη μας. Ταυτόχρονα βέβαια προσδίδει το κύρος που αρμόζει στον σημερινό εορτασμό. Χρόνια πολλά σε όλους και ελπίζω το 2020 να είναι μια φωτισμένη χρονιά για όλους τους Έλληνες και την πατρίδα μας».

Ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, για την πατρίδα μας, για τον Πειραιά μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και είμαι σίγουρος ότι το 2020 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους μας. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ».

Επίσης στον Καθαγιασμό των Υδάτων παρέστησαν : ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων, Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

dp IMG 1228

Τον σταυρό ανέσυραν από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

Ακολούθησε δεξίωση του Δήμου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

 

eep logo