Παραδοσιακά κάλαντα και χοροί στο προαύλιο του Δημοτικού

paradosiaka dhmotiko

Από χορωδίες και συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια, από όλη την Ελλάδα, ερμήνευσαν σήμερα χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά. Επίσης, χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσε και ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και καθηγητής της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, Χρήστος Μυλωνάς. Μια πανδαισία ήχων και χρωμάτων «γέμισαν» την ατμόσφαιρα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε πως τα παραδοσιακά τραγούδια από συλλόγους και φορείς της πόλης μας, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που έβαλε στο πνεύμα των Χριστουγέννων τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

dp korai IMG 2961

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, με στόχο να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, χωρίς υπερβολές και σπατάλες, πάντα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, λέγοντας πως οι γιορτές είναι γεμάτες χαμόγελα και ξεγνοιασιά, αλλά είναι και μια περίοδος αλληλεγγύης όπου όλοι οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν, ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε πως κάθε χρονιά που περνάει θα είναι ακόμα καλύτερη για την πόλη μας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος:
-Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά
-Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
-Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας
-Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς
-Κέντρο Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ» (Θράκη – Μακεδονία)
-Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών
-Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς
-Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου
-Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (Καστελλόριζο)

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Άννα Ζαντίδου.

 

eep logo