Επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες μιλούν σε εκδήλωση ΒΕΠ στα Μέγαρα

vep

Δ.Νάστου: Η «ψηφιακή υπογραφή» έρχεται να επιλύσει προβλήματα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική βιοτεχνία

Η τέταρτη εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με τον τίτλο «Οι γυναίκες μπορούν να νικήσουν» (“Women can win”), πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας στις 5:30’ στα Μέγαρα («Αίγλη», Σαρανταπόρου 22) με τη συμμετοχή δύο επιτυχημένων γυναικών.

Το στίγμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κ. Δήμητρα Νάστου, μέλος δ.σ. του ΒΕΠ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελλάδα FM 94,3» και στον δημοσιογράφο κ. Β. Γιακουμή.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς συνεχίζει την πρωτοβουλία στήριξης και προαγωγής της γυναικείας επιχειρηματικότητας με την τέταρτη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα. Για την εκδήλωση, το μέλος του δ.σ. κ. Δήμητρα Νάστου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «Ελλάδα 94,3» και στο δημοσιογράφο κ. Βαγγέλη Γιακουμή, τονίζοντας ότι το ΒΕΠ παρουσιάζει εξαιρετικό έργο στις πρωτοβουλίες συμβουλευτικής ενδυνάμωσης του γυναικείου επιχειρείν και έχει ιδιαίτερη σημασία η εκδήλωση στα Μέγαρα αφού απευθύνεται σε κοινό που διψά για ενημέρωση και γνώση.

«Η εκδήλωση τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής από την τοπική κοινωνία και δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται με τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ομάδα Συνεργασίας Τ.Τ. Μεγάρων», τόνισε η κ. Νάστου. Το στέλεχος του ΒΕΠ εξήγησε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου “EuroFem” που αποσκοπεί στη δικτύωση των γυναικών επιχειρηματιών, στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία.

Στη συνέντευξή της η κ. Νάστου μίλησε για το δικό της “success story” στο χώρο των εκδόσεων και των εκτυπώσεων ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις πρωτοβουλίες και τις υπηρεσίες του ΒΕΠ προς τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τόνισε: «Τόσο ο Πρόεδρος κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, όσο και όλα τα στελέχη της διοίκησης βρίσκονται στο πλευρό των μελών του ΒΕΠ αλλά και σε όποιον επαγγελματία θέλει υπεύθυνη ενημέρωση. Δεν είναι τυχαίο το έργο που έχει επιτευχθεί στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Επίσης, ο ασφαλιστικός και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου έχουν επιλύσει σειρά προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι επιχειρηματίες που αντιμετώπισαν και αντιστάθηκαν στην οικονομική κρίση».

Όσον αφορά στο επόμενο «στοίχημα» του ΒΕΠ, η κ. Νάστου υπογράμμισε ότι σε σύντομο διάστημα, η «ψηφιακή υπογραφή» έρχεται να επιλύσει προβλήματα καθυστερήσεων και αναχρονιστικών αγκυλώσεων που προκάλεσαν υστέρημα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική βιοτεχνία. «Αυτό το κενό θα καλυφθεί με τον πιο έγκυρο και σοβαρό τρόπο από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά», είπε χαρακτηριστικά.

Προσκεκλημένες στη εκδήλωση του ΒΕΠ στα Μέγαρα είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Λία Λάππα και η ιδρύτρια της Μexoxo κ. Ελπίδα Κόκκοτα.

eep logo