Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Σάμο

pireos ipodoxi lipsanou

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πειραιά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Ιερό λείψανο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου συνοδεία της Τροχαίας Πειραιά και της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου διακόμισε εκ της νήσου Σάμου το Ιερόν θησαύρισμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ με την συνοδεία του Ιερού Κλήρου του αγήματος του Λιμενικού Σώματος, της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά και Σχολείων της ενορίας και πλήθος κόσμου παρέλαβον το διακομισθέν Ιερό λείψανο.

Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου στο Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος δήλωσε: «Μας αξιώνει η Χάρις του Θεού σήμερα να ζούμε ένα μεγάλο θαύμα καθώς υποδεχόμαστε ένα γνήσιο τέκνο Του. Τον παμέγιστον του Χριστού στρατηλάτην, τον πτωχών υπερασπιστήν, των ασθενούντων τον ιατρόν, τον μέγαν Τροπαιφόρον Γεώργιον. Η χάρις του Αγίου Θεού διαπορθμεύει δια του Αγίου την μεγαλειώδη πνοή της Αναστάσεως του ιδρυτού της πίστεως μας. Το δε θάρρος το ακατάβλητο το ακατανίκητο του Αγίου να ενεργοποιεί τις ψυχές μας, για την υπέρβαση της καθημερινότητάς και δια την κατάκτησιν της Βασιλείας του Θεού».

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι της 24 Νοεμβρίου, καθημερινά τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία και θα ψαλλούν τα εγκώμια του Αγίου Γεωργίου.

eep logo