Βουράκης για Ο.Π.Α.Ν.: Που ήταν τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ;

vourakis

Καταγγελία για δήθεν «ιδιωτικοποίηση» της καθαριότητας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «Θέατρο του Παραλόγου» τις αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και των δημοτικών παρατάξεων που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, για τις πρωτοφανείς αντιδράσεις που προέβαλαν ενώπιον της ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία του καθαρισμού χώρων ευθύνης του Ο.Π.Α.Ν..

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-καταγγελία του ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., η συγκεκριμένη διαδικασία υφίσταται εδώ και οκτώ έτη, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί, πλην όμως μόλις τώρα αντέδρασαν τόσο οι συνδικαλιστές όσο και οι εκπρόσωποι τον δημοτικών /κομματικών παρατάξεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του Ο.Π.Α.Ν., δημοτικού Συμβούλου Ιωσήφ Βουράκη έχει ως εξής:

«Το θέατρο του παραλόγου. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν., σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας των χώρων ευθύνης του Οργανισμού σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού!
Από τη μία ο επικεφαλής ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ κύριος Γκιτάκος και το μέλος του ΔΑΣ-ΟΤΑ και μέλος των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κα Αργυρόπουλου, οι οποίοι το μοναδικό που πρότειναν ήταν, κατά λέξη, ότι παρόλο που το προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι επαρκές, πρέπει να προστατεύσω 22 εργαζόμενους ΑμεΑ στον τομέα καθαριότητας, παίρνοντάς τους από τη σκούπα και να αναλάβουν την καθαριότητα στους χώρους που ανήκουν στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (συνολικά 27.000 τ.μ.).
Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της παράταξης "Πειραιάς για όλους", φτάνοντας τα όρια της προσβολής στο πρόσωπό μου, αντί να καταθέσουν μία ρεαλιστική αντιπρόταση, περιορίστηκαν καθαρά και μόνο σε πολιτική τοποθέτηση, κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση ότι σπρώχνουν τον δημόσιο τομέα στην ιδιωτικοποίηση, ξεχνώντας -εσκεμμένα προφανώς-σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν και ποιος κυβερνούσε μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν τη χώρα μας!
Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι ότι την υπηρεσία καθαριότητας στον Ο.Π.Α.Ν. την αναλαμβάνει κάθε χρόνο έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία τα τελευταία 8 χρόνια ιδιωτική εταιρεία!! Που ήταν αλήθεια τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΔΑΣ - ΟΤΑ να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους;
Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μέχρι και το 2018 οι εκπρόσωποι του "Λιμανιού της Αγωνίας" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπερψήφιζαν το συγκεκριμένο θέμα αντί να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους στον Δήμο Πειραιά; Αλήθεια, η υποκρισία έχει όρια ή τα βάζουμε κατά το πώς μας βολεύει»;;

eep logo