Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων με τον Γιάννη Ζουγανέλη

sef zouganelis 121119 2

Από τον Δήμο Πειραιά

Μια μεγάλη γιορτή για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πειραιά στα γήπεδα προπόνησης μπάσκετ του Σ.Ε.Φ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τον δημοφιλή καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος συμμετείχε γι’ ακόμα μια χρονιά αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και διασκέδασε τα παιδιά με γνωστά τραγούδια.

sef zouganelis 121119 1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να θεσμοθετηθεί αυτή η γιορτή και να γίνεται κάθε χρόνο. Ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα ειδικά σχολεία της πόλης, με δράσεις και πολλές εκδηλώσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν τον σεβασμό όλων μας.
Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να ξεκινήσει στα ειδικά σχολεία της πόλης προγράμματα κατάρτισης διαφόρων ειδικοτήτων, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που ενδεχομένως θα είναι χρήσιμες και θα οδηγήσουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Ο κ. Μώραλης προανήγγειλε επιπλέον πως ο Δήμος Πειραιά προχωράει στη δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των ειδικών σχολείων, τονίζοντας πως είναι μια πολύ σημαντική δομή που λείπει από την πόλη μας.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Ζουγανέλη, λέγοντας πως πάντα αποδέχεται το κάλεσμα του Δήμου με πολύ μεγάλη προθυμία και συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας πως έχει αποδείξει τις ευαισθησίες του ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Σίσσυ Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στα παιδιά με ειδικές ικανότητες μέσα από ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Παιδείας και το προσωπικό της, καθώς και τον κύριο Ζουγανέλη, ο οποίος εθελοντικά έρχεται κάθε χρόνο για να προσφέρει ευχάριστες στιγμές στα παιδιά. Ευχαρίστησε επίσης την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτη Αρβανίτη, καθώς και τα μέλη της επιτροπής για την βοήθεια και την αρωγή τους. «Μέσα από αυτές τις δράσεις όλοι είμαστε μαζί», σημείωσε η κα Αλιγιζάκη και τόνισε ότι επιδίωξή είναι να προσφέρουν χαρά στα παιδιά με ειδικές ικανότητες και να τα βοηθούν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Πειραιώτες, γιατί έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και έχουμε την χαρά να λειτουργούν στον Πειραιά επτά ειδικά σχολεία που στέκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο». Σημείωσε επίσης ότι η Δημοτική αρχή είναι κοντά στα παιδιά, δίνοντας λύσεις και στηρίζοντας όλες τις σχολικές γιορτές που διακρίνονται από μεράκι, κέφι, χαρά, και άψογη οργάνωση.

Η Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Πειραιά κα Μαρία Μαυρόγιαννη, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών τον Δήμαρχο Πειραιά κ Γιάννη Μώραλη και τον Δήμο Πειραιά για την πολύ όμορφη εκδήλωση, προσθέτοντας ότι πάντα ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους.
Ο κ. Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε ότι αγαπάει πολύ αυτά τα παιδιά που κατά τη διάρκεια της ζωής τους δεν έχουν αποσπάσει το αυτονόητο: την ισονομία στην εκπαίδευση, στη ζωή και στην καθημερινότητά τους. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Κ. Γιάννη Μώραλη, τον οποίο αποκάλεσε φίλο και ο οποίος - όπως είπε - πάντοτε παίρνει πρωτοβουλίες για να στηρίξει αυτά τα παιδιά.

Η Διευθύντρια και Γενική Συντονίστρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που πραγματικά - όπως είπε - ενδιαφέρεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι μετά το σχολείο, αναγνωρίζοντας ότι γίνονται πάρα πολλές κινήσεις από τον Δήμο Πειραιά. Τέλος, συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλους τους αντιδημάρχους για την εκδήλωση, καθώς και τον κύριο Ζουγανέλη για την εθελοντική προσφορά του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά. Συμμετείχαν μαθητές από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά και το 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά «Άνοιξη». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

eep logo