Άμεση ανάγκη να γίνουν επισκευές στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά

3o gel peiraia

Αναφορά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά στο υπουργείο Παιδείας

Με βάση το αντίστοιχο κείμενο της ΕΛΜΕ Πειραιά, οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Κανέλλη Λιάνα και Χρήστος Κατσώτης, κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων ώστε άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές στο σχολικό κτίριο του 3ου ΓΕΛ Πειραιά.

Ακολουθεί το κείμενο της ΕΛΜΕ Πειραιά:

"Διαβρωμένο ταβάνι έτοιμο να πέσει από ώρα σε ώρα στο κεφάλι κάποιου μαθητή ή εκπαιδευτικού - Ταβάνι και τοίχοι που μπάζουν νερά!"

Έφτανε η πρώτη νεροποντή για φέτος για να βγουν ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολικά κτίρια του Πειραιά και των γύρω Δήμων, σαν αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης από το Κράτος, της διάλυσης του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, συνολικά της πολιτικής που βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες του λαού, αλλά και των ανύπαρκτων ή ελλιπέστατων παρεμβάσεων πολλών Δήμων.
Η ΕΛΜΕ Πειραιά κατέγραψε την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (σχολειό που στεγάζεται και η ΕΛΜΕ μας), όπου το ταβάνι έχει διαβρωθεί και στάζουν μέσα στο σχολείο νερά! Σε άλλο σημείο, έχει ανοίξει ο τοίχος (αρμοί) και επίσης τρέχουν νερά. Το ταβάνι έχει τόσο διαβρωθεί που είναι θέμα χρόνου να αποκολληθεί κομμάτι του και να πέσει σε κάποιο κεφάλι μαθητή ή εκπαιδευτικού. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι χαρακτηριστικές!

Η ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις της και κυρίως με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους Δήμους (και ιδιαίτερα το Δήμο Πειραιά) έχει αναδείξει τα τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτίρια, αλλά και στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το ίδιο έχει κάνει και το σχολείο με έγγραφο που έχει στείλει στο Δήμο Πειραιά από το Φεβρουάριο του 2019, χωρίς να γίνει καμία αναγκαία παρέμβαση μέχρι τώρα!

Είναι σοβαρές οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που, όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση, αλλά και άλλες περιπτώσεις, δεν έχει στις προτεραιότητες της την σχολική στέγη.
Δεν πάει άλλο! Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ΚτυΠ Α.Ε. (πρωην ΟΣΚ) του Δήμου Πειραιά, πριν να είναι αργά"!

 

Pin It