Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Αντιμετώπιση και νεότερες επιστημονικές εξελίξεις

diabetes

Εκδήλωση στον Δήμο Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Κρατικό Νίκαιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση για όσα πρέπει να γνωρίζει ένα διαβητικό άτομο ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ασθένειά του αλλά και τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις5.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (ισόγειο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240).

Αναλυτικότερα, θα συζητηθούν θέματα διατροφής, η σχέση του αθλητισμού με τον διαβήτη, καθώς και ο ρόλος της οικογένειας στην υποστήριξη του διαβητικού ατόμου.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Διευθυντή Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνο του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Σταύρο Μπούσμπουλα, τον Επιμελητή Α΄ του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Αναστάσιο Κουτσοβασίλη, την Επισκέπτρια Υγείας του Διαβητολογικού Κέντρου Αναστασία Κατωπόδη και την Ψυχολόγο του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Δρα Φλωρεντία Μπακομήτρου.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το τμήμα Προληπτικής Ιατρικής και Υγείας, τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ. Ν. Νίκαιας- Πειραιά.
Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ενώ συμμετέχει ο Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

eep logo