Πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας

28 oct gynaikes

Διήμερος εορτασμός με εκδηλώσεις και παρέλαση για την εθνική γιορτή

Διήμερος εορτασμός προετοιμάζεται στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν:

Α. Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια-Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Κατάθεση στεφάνων στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, (έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου), από μαθητές και μαθήτριες της πόλης, που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Ώρα 11:00 π. μ. Ολοκλήρωση της προσέλευσης των αντιπροσωπειών των σχολείων

Ώρα 11:10 π. μ. Προσέλευση του Δημάρχου, του Κλήρου, των επισήμων και έναρξη τελετής.

Ώρα 11:15 π. μ. Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως κατάθεση στεφάνων από μαθητές-τριες δημόσιας Α/θμιας Εκπ/σης, Δημόσιας Β/θμιας Εκπ/σης και από μαθητές-τριες εκπροσώπους της Ιδιωτικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (εξαιρούνται τα τμήματα προνηπίων και νηπίων).

Γ. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Δ. Εθνικός Ύμνος.

Ε. Λήξη τελετής- Αποχώρηση.

Στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, ο εορτασμός θα συνεχιστεί ως εξής:

Ώρα 9:45 π.μ. Προσέλευση στον Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας των Συλλόγων, Σωματείων και των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τα λάβαρά τους καθώς επίσης του Δημάρχου, του Προέδρου και των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κερατσινίου και Δραπετσώνας και των λοιπών επίσημων προσκεκλημένων.

Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.

Ώρα 10:30 π.μ.

1. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, (έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου).
2. Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Χρήστο Βρεττάκο.
3. α) Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και τον πίνακα προβαδίσματος που προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.
β) Επισημαίνεται ότι κάθε κόμμα θα καταθέσει ένα στεφάνι, ανεξαρτήτως αριθμού τοπικών οργανώσεων και σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.
γ) Εκ μέρους όλων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης, θα κατατεθεί ένα κοινό στεφάνι από την «Ένωση Γονέων».
4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός Ύμνος.
5. Λήξη Τελετής- Αποχώρηση Επισήμων για τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.

Ώρα 11:15 π.μ.

Ολοκλήρωση στοίχισης των τμημάτων που θα παρελάσουν στον διαγραμμισμένο αριθμητικά χώρο επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου (με αρχή την οδό Αθ. Διάκου και τερματισμό την οδό Κανάρη).

Ώρα 11:30 π. μ.

Έναρξη της παρέλασης, διέλευση μπροστά από το χώρο των επίσημων και τερματισμός της, στην πλατεία Βάρναλη - Αγίου Φανουρίου-οδός Ρήγα Φεραίου. Τα τμήματα θα παρελάσουν κατά τετράδες.

 

Pin It

eep logo