«Ψηφιακά Παιχνίδια: Θεωρία, Σχεδίαση, Εφαρμογές»

psifiaka paixnidia

Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη καλεί σε μια σειρά διαλέξεων όσους και όσες ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το ψηφιακό παιχνίδι από τη γέννησή του μέχρι τη σημερινή εποχή. Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες θα φέρουν στο φως σημαντικές θεωρητικές και πρακτικές όψεις των ψηφιακών παιχνιδιών, θα συζητήσουν την ιδιαιτερότητά τους και θα σκιαγραφήσουν το πλαίσιο της ανθρώπινης εμπειρίας εντός των ψηφιακών παιχνιδιών.

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι είναι οι: Πέτρος Πετρίδης, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ηλίας Στουραΐτης, Υπ. Διδάκτορας Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Μανώλης Πατηνιώτης, Καθηγητής Ιστορίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον πολυποίκιλο ρόλο και τη χρησιμότητα των ψηφιακών παιχνιδιών στη σύγχρονη κοινωνία, σε εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν ή ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά παιχνίδια εντός και εκτός σχολικής αίθουσας, σε ερευνητές/τριες και επιστήμονες από τον χώρο των Ψηφιακών Σπουδών, καθώς και σε όσους/ες επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες μορφές έρευνας και πρακτικών σε ψηφιακά περιβάλλοντα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τα ψηφιακά παιχνίδια, πέρα από την ευρύτερη εξοικείωση με βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/y3vrz8c2

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

Διάρκεια σεμιναρίου: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019

15 /10, 22/10, 29/10, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, ώρες 18.00-20.00

Χώρος
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,
Πραξιτελους 169 & Μπουμπουλίνας,
185 35 Πειραιάς

Αιτήσεις δεκτές έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019
Πεσισσότερες πληροφορίες στο http://www.laskaridisfoundation.org/epimorfotiko-seminario-psifiaka-paichnidia-thewria-schediasi-efarmoges/

eep logo