Ο Γ.Μώραλης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά

dp aut 270919 2

Για την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, όπου διεξήχθησαν αθλητικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Στο σχολείο παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη και ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.
Ξεχωριστή για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά ήταν η παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κ.κ. Κώστα Τζολάκη, Κώστα Τσιμίκα και Γιώργου Ξενιτίδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο μετά από πρόσκληση του Δήμου Πειραιά και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα παιδιά, προσφέροντάς τους χαρούμενες στιγμές. Μαζί με τους παίκτες ήταν και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Γαβαλάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κι άλλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν Ειδικά Σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα ο Μπόμπι Αλέν, ο Χιλάλ Σουνταντί και ο Ουσεϊνού Μπα πήγαν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πειραιά και στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη, ενώ οι Μπρούνο Γκασπάρ, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς βρέθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά.

dp aut 270919 1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να είναι κοντά στα Ειδικά Σχολεία και στα παιδιά με κάθε ευκαιρία. Ανέφερε ότι με αφορμή την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο Δήμος αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό στο Ειδικό Σχολείο, να καλέσει δηλαδή τρεις ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας της πόλης μας, του Ολυμπιακού, να παίξουν με τα παιδιά και να περάσουν όμορφα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι αυτή είναι η συμβολή των μεγάλων συλλόγων της πόλης μας, λέγοντας: «Δεν είναι μόνο η χαρά που παίρνουν όταν κερδίζουν, είναι η συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης. Και ο Ολυμπιακός και τα άλλα σωματεία έχουν δείξει ότι όταν τους έχουμε καλέσει, δίνουν πάντα το «παρών» και βρίσκονται κοντά στα παιδιά ή στην τρίτη ηλικία ή οπουδήποτε αλλού και είναι χαρά μας», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι σήμερα είναι η Πανελλήνια και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και στόχος είναι τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία του αθλητισμού και να τον εντάξουν στη ζωή τους για να είναι υγιή. Όπως σημείωσε η κα Αλιγιζάκη «αποφασίσαμε ως Δήμος Πειραιά και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, να έρθουν ζωντανά παραδείγματα αυτής της στάσης ζωής στα παιδιά. Τα παιδιά περιμένουν με πολύ μεγάλη χαρά και ανυπομονησία να δουν αυτούς τους πολύ καλούς αθλητές και πιστεύω ότι έτσι θα τους δοθεί ένα κίνητρο να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους».

dp aut 270919 3

Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά κα Αδαμαντία Ψαλλιδάκου, καλωσόρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι συμμετείχαν στις αθλητικές δράσεις του Ειδικού Σχολείου, σημειώνοντας: «Ο αθλητισμός είναι αντίδοτο στην εποχή μας, στην εποχή της τεχνολογίας. Είναι χαρά, μοίρασμα, είναι «άνοιγμα» του εγώ στο εμείς που ειδικά για τα παιδιά μας είναι πολλαπλάσια σημαντικό».

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Νίκος Γαβαλάς, σε δήλωσή του τόνισε πως «η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μας οδήγησε σε ειδικά σχολεία του Δήμου Πειραιά», σημειώνοντας πως η ευκαιρία που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να συνυπάρξουν και να παίξουν ακόμη και μπάλα με τα παιδιά, ήταν μία εμπειρία που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Επιπλέον, ο κ. Γαβαλάς υπογράμμισε πως είδαν από κοντά το μεγάλο έργο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καθημερινά δίνουν και την ψυχή τους, υπογραμμίζοντας : «Δεν είπαμε αντίο, αλλά στο επανιδείν».

eep logo