Επίσκεψη κλιμακίου της Νατοϊκής Δύναμης SNMCMG2 στον Δήμο Πειραιά

avramidis nato

Συνάντηση του Διοικητή της SNMCMG2 Alessandro Falcon με τον Πρόεδρο του ΔΣ Τάκη Αβραμίδη

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Πειραιά, ο Διοικητής της Νατοϊκής Δύναμης SNMCMG2, Πλοίαρχος κ. Alessandro Falcon.
Ο Διοικητής της Νατοϊκής Δύναμης SNMCMG2 συνοδευόταν από τον Υποδιοικητή της Δύναμης κ. Joholan Jondamof και τον Αντιπλοίαρχο κ. Massimiliano Liscio του πλοίου «ITS VESUVIO, ITA», τον Πλωτάρχη κ. Παντελεήμονα Σιδέρη του πλοίου «HS KALLISTO, GRC», τον Υποπλοίαρχο κ. Roberto Bagnato του πλοίου «ITS NUMANA, ITA», τον Πλωτάρχη κ. Juan Del Pozo Berenguer του πλοίου «ESPS SELLA, ESP» και τον Πλωτάρχη κ. Erhan EGE του πλοίου «TCG AMASRA TUR».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, υποδέχθηκε τον Διοικητή και τους Αξιωματικούς της νατοϊκής δύναμης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης. Τόνισε ότι ο Πειραιάς είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρωτεύουσα πόλη της Ναυτιλίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ιδρυτής της πόλης του Πειραιά υπήρξε ο Θεμιστοκλής που ήταν επικεφαλής του Ελληνικού στόλου που νίκησε τους Πέρσες έξω από το λιμάνι του Πειραιά στα στενά της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.. Σημείωσε επίσης, ότι ο Θεμιστοκλής ήταν ο θεμελιωτής του δόγματος «ένα κράτος έχει δύναμη, όταν έχει πλοία».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραδοσιακά είναι ναυτικό έθνος, καθώς η ναυτιλία είναι αναμφισβήτητα η παλαιότερη μορφή απασχόλησης των Ελλήνων και αποτελεί βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας από την αρχαιότητα.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν την έδρα τους στον Πειραιά και διοικούνται από Ελληνικές ναυτιλιακές οικογένειες που είναι αξιοσημείωτες για τον μεγάλο πλούτο και την επιρροή τους στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο κ. Αβραμίδης συνέχισε λέγοντας ότι ένας μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης και ο ιδιοκτήτης της λαοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, του Ολυμπιακού.



Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

eep logo