Θετική στάση του Κ. Σκρέκα στις προτάσεις του Β.Ε.Π.

vep skrekas

Για διαμόρφωση συνολικού σχεδίου αγροτοτουρισμού στην Αττική

Αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά δέχθηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα, προτάσεις και μεταρρυθμίσεις που προτείνουν βιοτέχνες και επαγγελματίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της αγοράς.
Για τις προοπτικές διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την ανάπτυξη αγροτοτουριστικών δραστηριοτήτων και προώθησης προϊόντων τοπικής παραγωγής όπως το κρασί, το λάδι και τα τυροκομικά προϊόντα ενημέρωσαν τον κ. Κώστα Σκρέκα, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Γιάγκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του ΒΕΠ πρότειναν την παραχώρηση ειδικών αδειών για τέτοιου είδους δραστηριότητες, ενώ ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερο να διαμορφωθεί συνολικό σχέδιο για τον αγροτοτουρισμό, με το οποίο θα επιλυθούν αγκυλώσεις του παρελθόντος, θα συμπεριληφθεί σ’ αυτό η Αττική, αλλά και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάλεσε μάλιστα τη διοίκηση του ΒΕΠ να πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη ώστε να διαπιστώσουν από κοντά τις ανάγκες των βιοτεχνών και των επιχειρήσεων, ώστε στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο να διαμορφωθεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο και να εξευρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Στο τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΒΕΠ δώρισε στον κ. Σκρέκα αντίγραφο αρχαίου αττικού κεραμικού αγγείου που απεικονίζει μια τριήρη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αποτέλεσμα της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε:
«Είναι ευχάριστη έκπληξη ότι βρίσκουμε ευήκοα ώτα από τους υπουργούς, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι, έχουν άποψη για τα θέματα που τους θίγουμε κι έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία αφ’ ενός στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, αλλά και αφ’ ετέρου στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος με ήπιες παρεμβάσεις ειδικά σε περιοχές με αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες.
»Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σεβασμός προς την προστασία των βιοτεχνικών δραστηριοτήτων και την κοινωνική δικαιοσύνη που σέβεται ανθρώπινες αξίες. Αυτή είναι η πυξίδα μας για την Ελλάδα που θα σταθεί στα πόδια της και πάλι με παραγωγικές δραστηριότητες, ανάπτυξη και προοπτικές ευημερίας».

 

eep logo